Mergi la conţinutul principal
Peste 8.500 de cadouri pentru copii și bătrâni de la Forumul Tinerilor Brăila

Eroii Crăciunului

* pentru al patrulea an la rând, spiridușii de la Forumul Tinerilor din România - Brăila și Centrul de Tineret - Brăila Youth Hub și-au propus să fie ajutoarele lui Moș Crăciun și au organizat Festivalul Național de Crăciun * după ce au strâns donații, de sărbători, peste 100 de voluntari au străbătut județul în lung și lat, ajungând până în cele mai îndepărtate cotloane * în total, peste 8.500 de copii și vârstnici au primit cadouri de la Moș Crăciun, de la haine, jucării și dulciuri, la telefoane, frigidere și lemne de foc * în cadrul Festivalului Național de Crăciun, 100 de copii au avut ocazia să îl întâlnească chiar pe Moș Crăciun, în cadrul unui eveniment organizat la Teatrul ”Maria Filotti”

 

De Crăciun, în timp ce mai toată lumea se afla în jurul meselor îmbelșugate, un grup de tineri colindau municipiul și județul pentru a aduce o mică bucurie în sufletele copiilor și bunicilor mai puțin norocoși. Este vorba despre membrii Forumului Tinerilor din România – Brăila, care au organizat, pentru al patrulea an la rând, Festivalul Național de Crăciun.

Campania a început pe 14 decembrie și s-a încheiat ieri, 28 decembrie, când ultimele cadouri au fost distribuite copiilor. În cadrul acestei acțiuni, liceenii și studenții de la Forumul Tinerilor Brăila i-au îndemnat pe brăilenii cu suflet mare să facă donații, iar în paralel au mers la colindat, banii adunați fiind folosiți tot pentru a cumpăra copiilor cadourile pe care și le doreau. În total, prin Festivalul Național de Crăciun, peste 8.500 de prichindei și vârstnici au avut parte de sărbători un pic mai luminate.

În cele două săptămâni de campanie s-a muncit la foc continuu, iar în fiecare zi, încă de la primele ore ale dimineții, mașinile încărcate de daruri plecau în județ. Pachetele conțineau îmbrăcăminte și încălțăminte (toate noi), jucării, alimente și dulciuri. După ce voluntarii de la Forumul Tinerilor au văzut cât de greu o duc unele familii din Brăila, au întocmit o listă mare și i-au transmis Moșului că ar mai fi nevoie de câteva lucruri: lemne de foc, paturi, frigidere, dulapuri, un telefon mobil, rechizite etc. Moșul și-a pus imediat ”spiridușii” la treabă, iar ieri s-au întors la acele familii cu noi daruri.

 

100 de copii au avut ocazia să-l întâlnească pe Moș Crăciun

În cadrul Festivalului Național de Crăciun, pe 22 decembrie, cei de la Forumul Tinerilor Brăila și Direcția de Asistență Socială Brăila au organizat un eveniment la Teatrul ”Maria Filotti” pentru 100 de prichindei proveniți din familii greu încercate care își doreau tare mult să-l cunoscă pe Moș Crăciun. Iar cei mici nu doar că l-au întâlnit și au primit cadouri de la acesta, dar au avut parte și de o serbare ca-n povești, punctul culminant fiind sceneta ”Nașterii Domului”. Serbarea a fost organizată cu ajutorul elevilor de la Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”, coordonați de prof. Letiția Brânzia. La finalul evenimentului, cei 100 de copii au plecat acasă bucuroși că Moș Crăciun, cel despre care doar auziseră până atunci, chiar există.

 

”Lucrurile acestea mici, dar neprețuite, ar motiva pe oricine să mute și munții”

Încă de la prima ediție a Festivalului Național de Crăciun, cei de la Forumul Tinerilor Brăila și-au propus ca sărbătorile de iarnă să fie un motiv de bucurie pentru sute de familii nevoiașe. Campania a crescut cu fiecare an, în 2020 fiind distribuite cadouri la 18.000 copii, tineri și bătrâni din județ. Chiar dacă anul acesta voluntarii au ajuns la 8.500 de copii, implicarea a fost mult mai mare. Iar cel care a pornit maratonul dărniciei și îl continuă an de an este Gabriel Ion, președintele Forumul Tinerilor Brăila. 

”La celelalte ediții, a fost la fel de multă muncă, dar parcă din an în an ne implicăm tot mai mult. De exemplu, chiar mă bucur că în loc să stau 10 ore întregi la masă și să mănânc de Crăciun am stat poate 4 sau 5, iar după am plecat să mai duc cadouri și să vorbesc cu toți copiii sau familiile unde am mers. Când vedeam copiii cum ne așteptau, nu mai era nevoie de nimic. Lucrurile acestea mici, dar neprețuite, ar motiva pe oricine să mute și munții. Noi am demonstrat asta de multe ori la Brăila. În ciuda aparențelor, Brăila încă nu e "moartă" cum se tot aude... E foarte vie, plină de oameni darnici, calzi și care își doresc o comunitate mai bună. Iar un alt lucru frumos este acela că există tineri care doresc să se implice. Și, prin tot ceea ce facem, ei se schimbă în bine, dar în același timp îi schimbă și pe cei din jurul lor. E o imagine pe care nu o putem nega, dar ne putem bucura că din tot ce sădim acolo în sufletul fiecărui tânăr, acesta va merge mai departe și va dărui la rândul lui”, ne-a mărturisit Gabriel Ion, președintele Forumului Tinerilor din România - Brăila.

Ediția a patra a Festivalului Național de Crăciun a fost organizată cu sprijinul sponsorilor și partenerilor Honey Loriana, Cofetaria Cool Chocolate, Cafenea Musetti Brăila, Portobello Brăila, Primăria Brăila, Consiliul Județean Brăila, Centrul de Tineret - Brăila Youth Hub, Teatrul ”Maria Filotti” Brăila și Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro