Mergi la conţinutul principal

Erasmus+ Școala Gimnazială ,,AL. I. Cuza” Brăila

Noul an școlar aduce Școlii Gimnaziale „AL I CUZA” Brăila un nou proiect Erasmus+, de data aceasta un proiect KA 1 – mobilități ale cadrelor didactice, cu titlul Multiculturalism și diversitate în context educațional (nr. de  referință 2022-1-RO01-KA122-SCH-000072084) și cu un buget total de 15.500 euro.

Prin acest proiect, un număr de opt cadre didactice va participa la două stagii de formare în Spania și Grecia cu scopul de a-și dezvolta competențele pedagogice în vederea integrării elevilor din familii de imigranți și refugiați în sistemul de învățământ al țării gazdă.

Primul stagiu de formare „Introduction to intercultural education” se va desfășura la Valencia, în Spania, în perioada 3-7 octombrie 2022 și propune să dezvolte cunoștințele cursanților în domeniul integrării și includerii elevilor din familii de imigranți ca grup dezavantajat.

Al doilea curs de formare „Inclusive Education for migrants and refugees” se va desfășura în perioada 27-31 martie 2023, în orașul Pireu din Grecia și va oferi participanților ocazia să descopere strategii pentru a înlătura aspecte precum stereotipurile, prejudecățile, discriminarea, excluderea și rasismul, dobândind competențe care vor conduce la creșterea gradului de conștientizare a diversității culturale, de acceptare a altor culturi.

Amintim faptul că Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” finalizează la 31.08.2022 proiectul de parteneriat strategic  KA229 „We can achieve together” (nr. referință 2019-1-TR01-KA229-074649_2) la care a participat alături de instituții similare din Turcia, Grecia, Italia și Spania. Parteneriatul nostru a generat, prin schimbul de bune practici între instituțiile partenere, un impact important atât la nivelul grupurilor țintă identificate cât și la nivelul tuturor beneficiarilor: elevi, profesori, părinți, comunitate locală. (Prof. Magdalena Cotlerenco – Medeleanu, directorul școlii )

Mobilitățile Erasmus+  în domeniul educației școlare conduc la important transfer de bune practici, la dobândirea de cunoștinte și competențe, inclusiv învățarea limbilor străine sau aprofundarea competențelor TIC de către cadrele didactice care doresc să se dezvolte profesional, să beneficieze de schimb de experiență cu participanți din alte țări europene . (coordonator proiect, prof. Petre Daniela)

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro