Reprezentanţii Episcopiei Oradiei, unde joi au avut loc mai multe percheziţii într-un caz de corupţie care vizează fapte comise în perioada 2014 - 2016, spun că procurorii DNA nu au ridicat obiecte şi nu au identificat ”valori sau sume de bani nejustificate”, iar calitatea procesuală a episcopului Sofronie nu a fost precizată.
Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, că, în urma cercetărilor făcute de DNA la Centrul Eparhial al Episcopiei, au fost puse la dispoziţia procurorilor toate documentele solicitate, ”nu au fost ridicate obiecte şi nu au fost identificate valori sau sume de bani nejustificate”.
”De asemenea, nu a fost precizată calitatea procesuală a preasfinţitului părinte Sofronie, episcopul Oradiei, sau a vreunei alte persoane de la Centrul Eparhial”, potrivit sursei citate.
Reprezentanţii Episcopiei Oradiei susţin că se ”abţin de la alte declaraţii pe acest subiect”, nedorind să prejudicieze în vreun fel rezultatele cercetărilor, şi îşi exprimă încrederea în instituţiile abilitate ale statului.
Procurorii DNA Oradea au făcut, joi, percheziţii la sediul Episcopiei Ortodoxe şi la Mănăstirea Izbuc, într-un caz de corupţie care vizează fapte comise în perioada 2014 - 2016. Surse din rândul anchetatorilor afirmă că, printre alţii, sunt vizaţi episcopul Sofronie Drincec şi stareţul mănăstirii, Mihail Tărău, acuzați că ar fi păstrat preoți divorțați în funcție și că ar fi primit mită pentru obținerea de către preoți a unor parohii bune.