Mergi la conţinutul principal

Epidemia din Coreea de Sud se amplifică

Coreea de Sud a anunţat duminică al cincisprezecelea deces provocat de coronavirusul MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) şi şapte noi cazuri de infectare, relatează Agerpres. Cu 145 de persoane infectate, dintre care 15 au decedat, Coreea de Sud este statul cel mai afectat de epidemia de MERS, cu excepţia Arabiei Saudite, ţară de unde a revenit primul sud-coreean diagnosticat cu coronavirusul MERS la 20 mai.
Un bărbat de 62 de ani a murit duminică după-amiază la Busan, al doilea oraş ca mărime al ţării. Bărbatul fusese diagnosticat cu MERS la 7 iunie, după ce a fost contaminat la spitalul Samsung din Seul, unul dintre cele mai mari spitale ale capitalei sud-coreene. Potrivit Ministerului Sănătăţii din Coreea de Sud, peste 70 de persoane au fost infectate în acest spital, dintre care patru din cele şapte cazuri noi. Pentru a preveni noi infectări, spitalul Samsung a anunţat duminică închiderea aproape completă a secţiilor sale.
Peste 5.000 de persoane care au intrat în contact direct sau indirect cu pacienţii infectaţi au fost plasate în carantină, în spital sau la domiciliu. Pentru moment, nu există niciun vaccin sau tratament pentru acest virus, cu o rată a mortalităţii de aproximativ 35%, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). În Arabia Saudită, peste 950 de persoane au fost infectate cu coronavirusul MERS din 2012, dintre care 412 au murit. Numărul de cazuri raportat în întreaga lume este de circa 1.100 şi afectează persoane din 23 de ţări diferite, conform Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud. Cu toate acestea, majoritatea cazurilor de MERS - mai mult de 85 la sută - s-au înregistrat în Arabia Saudită, precizează OMS.
Virusul, care aparţine aceleiaşi familii de viruşi ca şi Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), poate produce boala respiratorie acută, inclusiv febră, tuse şi dificultăţi respiratorii.
Rata de mortalitate a MERS este în Orientul Mijlociu de peste 40 la sută, potrivit OMS, iar focarul din Coreea de Sud are o rată de mortalitate de sub 10 la sută.
Conform US Centers for Disease Control and Prevention, virusul se răspândeşte de la oamenii bolnavi la cei sănătoşi prin contact apropiat. Nu există date care să indice că s-ar putea răspândi în locuri publice obişnuite.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro