Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Enel", "E.ON" si "Termoelectrica" vor bate palma pentru construirea unui nou grup energetic la Braila

Conducerea "Termoelectrica" a anuntat ca este foarte aproape de realizarea unei asocieri cu cele doua companii straine care s-au aratat interesate de privatizarea unui grup de producere a energiei electrice la "Electrocentrale" Braila. Este vorba despre "E.On" Germania si "Enel" Italia, iar tinta o constituie construirea un nou grup de producere a energiei in cadrul Termocentralei Braila. Surse din cadrul companiei "Termoelectrica" au confirmat ca cea mai recenta discutie tripartita pe tema privatizarii unui grup de producere a energiei electrice de la Braila a avut ca finalitate stabilirea in linii mari a tuturor detaliilor cu privire la tranzactia care ar urma sa aiba loc in scurt timp. Aceleasi surse au explicat ca "E.ON" si "Enel" vor ramine parteneri in aceasta afacere, deoarece "Termoelectrica" are nevoie de parteneri straini puternici, cu atit mai mult cu cit necesarul de investitii in capacitatile pe care le detine la nivel national sint de circa doua-trei miliarde de euro.
Amintim ca "Termoelectrica" urmareste infiintarea unei societati mixte impreuna cu investitori privati, pentru construirea unui nou grup de producere a energiei in cadrul Termocentralei Braila. Investitorul privat va veni cu aportul de capital, iar "Termoelectrica" va contribui cu activele existente, mai exact terenul si utilitatile, dupa evaluarea lor.
In luna mai 2007, fostul director general al "Termoelectrica", Viorel Marian, declara ca investitia pentru un nou grup de producere a energiei la Braila va necesita fonduri de circa un miliard de euro.
Potrivit cererei de oferte a "Termoelectrica", lucrarile ce se vor efectua la Braila vor consta in instalarea unui cazan nou pe huila la grupul 4 al termocentralei, cu toate echipamentele necesare. De asemenea, vor fi realizate si modernizarea turbinei existente si a auxiliarelor sale, precum si montarea unei noi instatii de automatizare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii