Emoţii pentru mii de elevi brăileni. Încep simulările naţionale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Emoţii pentru mii de elevi brăileni. Încep simulările naţionale

• în perioada 13-17 martie, elevii din clasa a VIII-a, a XI-a şi a XII-a susţin simularea Evalurării Naţionale, respectiv a examenului de bacalaureat • examenele debutează, luni, cu proba scrisă la limba şi literatura română • anul trecut, promovabilitate la simularea de la Evaluarea Naţională a fost de 58,50%, iar la BAC de 42,09%

 

În săptămâna 13-17 martie, elevii din ultimul an de gimnaziu şi cei din ciclul superior al liceului susţin simularea Evaluării Naţionale, respectiv a examenului de bacalaureat. Potrivit unei centralizări realizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, la clasa a VIII-a sunt înscrişi 2.746 elevi, la clasa a XI-a 2.782 elevi, iar la clasa a XII-a 2.421 elevi.  

Simulările debutează cu proba scrisă la limba şi literatura română, programată luni, 13 martie, atât pentru Evaluarea Naţională, cât şi pentru BAC. Pe 16 martie va avea loc proba scrisă la matematică pentru simularea Evaluării Naţionale şi proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat. Pe 17 martie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării, care va fi susţinută numai de elevii claselor a XII-a. Toate rezultatele vor fi afişate pe 31 martie.

Probele scrise din cadrul simulării examenelor naţionale se vor susţine în unităţile de învăţământ din judeţul Brăila şi vor începe la ora 9.00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării lucrării scrise este de două ore pentru elevii clasei a VIII-a şi de trei ore pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Evaluarea lucrărilor se va face de către profesori unităţii de învăţământ iar rezultatele nu se trec în catalog, ele sunt analizate la nivelul fiecărei şcoli, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii etc, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Reamintim că elevii din ultimul an de gimnaziu vor da examen la disciplinele limba şi literatura română şi matematică. Cei de clasa a XI-a vor susţine simularea bacalaureatului la limba şi literatura română şi matematică sau istorie.

Elevii din clasele a XII-a vor fi verificaţi la limba şi literatura română şi probe la alegere din următoarele discipline: matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie.

 

Promovabilitate simulări 2016: Evaluare Naţională - 58,50%, BAC - 42,09%

Anul trecut, la simularea Evaluării Naţionale, elevii brăileni au reuşit să claseze judeţul nostru pe locul II la nivel naţional, după capitală, cu un procent de promovabilitate de 58,50%. La limba şi literatura română 72,93% dintre elevi au reuşit să obţină note mai mari sau egale cu 5, iar la matematică au promovat în procent de 48,94%.

La simularea naţională a examenului de bacalaureat de anul trecut, mai puţin de jumătate din elevii prezenţi la probe au reuşit să treacă de examenul maturităţii,  procentul de promovabilitate fiind de doar 42,09% Materiile la care s-au luat cele mai bune note au fost chimia şi logica, discipline din proba la alegere a profilului. La limba şi literatura română, 70,44% dintre cei care au susţinut simularea au reuşit să scoată note peste 5, iar la matematică doar 53,96%. Disciplina care le-a dat mari bătăi de cap liceenilor a fost economia, unde doar 33,96% au reuşit să promoveze.

În ceea ce priveşte simularea bacalaureatului la clasa a XI-a, rata de promovabilitate a fost de 35,43%. La limba şi literatura română, notele peste 5 au fost în proporţie de 63,07%, iar la matematică 28,32%. La istorie, 58,96% dintre candidaţi au luat notele de trecere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro