In cancelarie, tot de la ora 12.00, au avut loc alte activitati: o prezentare foarte interesanta a operei lui Perpessicius realizata de elevii clasei a VIII-a coordonati de elevul Vlad Chitaru si profesoarele Marioara Balan si Ileana Savu si lansarea numarului 15 al revistei scolii "Constelatia 23". De asemenea, a fost prezentat si suplimentul revistei, intitulat "Proiectele noastre - cunoastere, joc, implicare". "Ideea publicarii acestui supliment a fost aceea de a pregati elevii pentru viata, plecind de la faptul ca o clasa este o comunitate mai mica. Am prezentat aici multe dintre proiectele noastre, realizate atit la ciclul primar, cit si la cel gimnazial", a spus prof. Marioara Balan. Au fost amintite mai multe proiecte printre care: "Orientarea - sportul padurilor", "Culoarul verde al vietii", "Stim sa visam frumos!", "Cartea, fereastra spre lumina", "Primii pasi" sau "Ce-mi place!". Despre revista "Constelatia 23", directorul adjunct Evelina Dumitrascu a spus ca vrea sa evidentieze conceptul ca ceea ce poate fi esential pentru un copil, poate sa scape ochiului unui adult, asa ca le-a fost data ocazia elevilor sa se exprime. "Este o revista scrisa de copii pentru copii, cu creatii specifice virstei, dar in care se mentioneaza si rezultatele la concursuri si olimpiade, unele articole documentare interesante despre informatica si televiziune sau despre cele mai incitante proiecte ale scolii", a spus prof. Evelina Dumitrascu. Aceasta a oferit apoi elevilor Alexandru Danila si Gabriel Neacsu posibilitatea sa explice cum au realizat revista si le-a rasplatit efortul cu doua diplome de merit pentru implicare si consecventa.
Participare foarte numeroasa la Concursul Interjudetean de Creatie
Finalul actiunii a fost marcat de festivitatea de premiere a Concursului Interjudetean de Creatie Literara "Mihai Eminescu", organizat de scoala cu acelasi nume si Inspectoratul Scolar pentru cea de-a XI-a oara. Competitia se adreseaza elevilor de gimnaziu si are doua sectiuni: creatie literara - proza si poezie si eseu, tema stabilita fiind "Metafora eminesciana". Din juriu au facut parte profesori de la Scolile "Mihai Eminescu", nr. 22, "Ion Creanga", "Anghel Saligny" si un reprezentant al Bibliotecii Judeteane "Panait Istrati". Presedinte a fost inspectorul de limba romana, prof. Ana Maria Zlavog, care a anuntat ca participarea numeroasa din acest an a determinat-o ca la anul sa incerce sa transforme concursul intr-unul national.
Au participat 170 de elevi din judetele: Brasov, Buzau, Calarasi, Dolj, Galati, Ialomita, Satu Mare, Valcea, Vrancea si Braila si au fost acordate 27 de premii si mentiuni, 17 dintre acestea fiind obtinute de braileni. Cu premii I au fost recompensate creatiile elevilor: Iuliana Malacu - Focsani, Georgiana Nastac - Focsani, Andrei Nicolae - Dragasani - Valcea, Lucia Andrei - Viziru - Braila, Alexandra Constantin - "Ion Creanga" Braila. La fiecare sectiune Inspectoratul Scolar a oferit cite un premiu special. Premiile au constat in carti, oferite de Muzeul Brailei si Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", bani de la comitetul de parinti, de la Inspectoratul Scolar si de la firma "Biaggi" Com Braila. La eveniment a fost prezent si inspectorul scolar general Lilliana Tudoran care, in final, a felicitat organizatorii si elevii pentru performante, calitate si seriozitate apreciind ca acestea sint elementele esentiale care duc faima unei scoli.