Mergi la conţinutul principal

Eminescu sărbătorit la Şcoala «Emil Drăgan» din Gradiştea

Şcoala profesională "Emil Drăgan" din Gradiştea are grijă nu numai de nivelul cunoştinţelor elevilor, ci şi de formarea unui bagaj de cultură generală. Cu ocazia zilei de naştere a poetului naţional Mihai Eminescu, directorul Alina Aramă a coordonat mai multe activităţi de cinstire a memoriei personalităţii amintite, desfăşurate pe toate nivelurile de învăţământ: preşcolar, primar, gimnazial şi profesional. În învăţământul preşcolar s-a desfăşurat proiectul "Eminescu, prin ochi de copil", iar în cel primar activitatea intitulată "Eminescu, veşnic tânăr". În cadrul acesteia s-a derulat cea de-a doua ediţie a concursului de creaţie plastică şi recitare a poeziilor eminesciene, coordonat de învăţătorul Silviu Stelică Roşioru şi învăţătorii din cadrul şcolilor primare din Gradiştea şi Ibrianu. Echipa acestui proiect a fost alcătuită din toate cadrele didactice de la învăţământul primar din cadrul Şcolii profesionale "Emil Drăgan" din Gradiştea. În plus, pe parcursul săptămânii în care s-a marcat ziua poetului naţional s-au mai desfăşurat şi alte activităţi: prezentări power-point, proiecţie de film animat "Făt-Frumos din lacrimă", interpretarea unor cântece pe versurile poeziilor eminesciene, iar participanţii au primit diplome şi felicitări pentru creativitatea dovedită. "Prin acest concurs urmărim să dezvoltăm şi să stimulăm creativitatea copiilor, potenţialul lor artistic, activitatea în echipă, cultivarea sensibilităţii artistice a copiilor, dezvoltarea interesului pentru lectură", a precizat directorul Alina Aramă.
Pentru elevii din învăţământul profesional şi gimnazial a fost organizată activitatea extracurriculară "Gând pentru Mihai Eminescu". Cu această ocazie elevii au recitat poezii, au realizat compoziţii plastice inspirate de poeziile eminesciene, au creat eseuri dedicate poetului. Activitatea a debutat cu prezentări power-point realizate de profesoarele Alina Aramă şi Angelica Luntraru, după care au fost organizate dezbateri cu elevii pe teme şi motive literare eminesciene, precum condiţia geniului în lume, urmărindu-se dezvoltarea la elevi a spiritulu critic şi a simţului artistic. Evenimentul a continuat cu un recital de poezii susţinut de elevii de gimnaziu, iar elevii din clasa a VIII-a B au pregătit un portret în creion al marelui poet alături de câteva versuri reprezentative, schiţându-se şi imaginea naturii surprinsă sau înţeleasă din poezia dedicată naturii. Apoi, s-a audiat "Mai am un singur dor", interpretat de câteva eleve, iar alţi elevi şi-au recitat propriile versuri. Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de acuarelele unor elevi, inspirate de creaţia eminesciană.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro