Mergi la conţinutul principal

Emil Giurgiu, din nou campion mondial

* brăileanul a cucerit aurul în urmă cu câteva zile la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, secțiunea masters, la Santa Susanna, în Spania * este al doilea titlu după cel obținut în 2019 * Iuliana Giurgiu a prins finala la perechi unde s-a clasat pe locul al 5-lea

 

România a bifat o performanță istorică la Campionatul Mondial de Culturism și Fitness, secțiunea masters, care a avut loc în perioada 3-8 noiembrie, la Santa Susanna, în Spania. Delegația țării noastre s-a clasat pe locul al doilea pe națiuni, cu o salbă de medalii impresionantă: 10 medalii de aur, 3 de argint și 3 de bronz.

“Este un rezultat istoric, care ne consolidează poziția în rândul elitei mondiale a acestor sporturi”, a spus la revenirea în țară Gabriel Toncean, președintele Federației.

La acest mare succes obținut de culturismul românesc și-a adus aportul și brăileanul Emil Giurgiu. Acesta a devenit campion mondial la categoria de greutate 70 kg, la secțiunea 45-49 de ani.

“A fost un concurs foarte greu. Când am plecat din țară mai aveam de dat jos câteva zeci de grame ca să intru în categorie, așa că două zile nu am băut niciun strop de apă. La cântar am avut fix 70 kg și am intrat în concurs. Am fost șase finaliști iar fericirea a fost mare când am fost desemnat campion mondial. Am făcut mari sacrificii dar a meritat. Este al doilea titlu mondial, după cel obținut în 2019, tot în Spania”, ne-a declarat Emil Giurgiu.

Brăileanul a participat și la concursul Open unde s-a clasat pe locul al optulea.

“Am concurat și la Open, unde au fost 16 sportivi, toți campioni mondiali și, normal, aici câștig de cauză au avut sportivii de la categoriile de greutate superioare. Eu consider că locul al optulea la această secțiune este unul foarte bun”, a mai spus campionul mondial.

La mondialele din Spania a participat și soția sa, Iuliana Giurgiu, care a participat atât în calitate de concurentă la două probe cât și în calitate de antrenor secund al lotului feminin al României.

Iuliana Giurgiu a participat la women physique, unde au fost înscrise 26 de sportive cu vârsta peste 35 de ani. Brăileanca a concurat și în proba de perechi unde a reușit să prindă finala și să se claseze pe locul al 5-lea.

“Au fost multe concurente, a fost greu, dar m-am clasat pe locul al 10-lea, o poziție onorabilă. La perechi a fost mult mai bine. Am reușit să prind finala și să mă clasez pe locul al 5-lea. Cu muncă mai multă, aceste rezultate se pot îmbunătăți pe viitor”, ne-a declarat Iuliana Giurgiu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro