Elitele învățământului brăilean, premiate de Moș Nicolae | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Elitele învățământului brăilean, premiate de Moș Nicolae

* este vorba despre circa 100 de elevi și profesori care au făcut performanță la olimpiadele, competițiile și concursurile naționale și internaționale, școlare și sportive, în anul școlar 2021-2022 * aceștia au fost răsplătiți cu premii în bani, flori și diplome, în cadrul unui eveniment devenit deja tradiție - Gala de Excelență în Educație

 

 

 

Atmosferă de gală la Teatrul “Maria Filotti”, marți, 6 decembrie, de Sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al Brăilei. Vorbim despre Gala de Excelență în Educație, eveniment devenit deja tradiție, prin care circa 100 elevi și profesori au fost premiați pentru performanța de la olimpiadele, competițiile și concursurile naționale și internaționale, școlare și sportive, derulate în anul școlar 2021-2022.

Ca în fiecare an, evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiul Brăila, Consiliul Județean Brăila și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila, la festivitate participând elevi, părinți, profesori, directori de școli, dar și reprezentanți ai Inspectoratului și membri ai Consiliului Local Municipal și Consiliului Județean.

Rând pe rând, elevii și profesorii care i-au pregătit au urcat pe scena teatrului pentru a-și ridica premiile, acestea fiind înmânate de edilul Marian Dragomir, președintele CJ, Francisk Chiriac și prof. Elena Tudor, inspectorul școlar general.

 

Cinci premii la competițiile internaționale

Potrivit unei centralizări făcute de ISJ Brăila, anul școlar 2021-2022 a fost unul bogat în premii la olimpiade și concursuri. Spre exemplu, numai la olimpiadele internaționale pe discipline școlare s-au obținut patru medalii, după cum urmează: medalie de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Științele Spațiului (elevul Radu Ioan Stoian), medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică (Bogdan Mihai Ciocîrlan), medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa (Tudor Alexandru Minaev) și un premiu III la Olimpiada Internațională de Limba Neogreacă (Andreea Ștefania Zaharia). La acestea se adaugă alte 23 de premii la olimpiadele naționale de limba și literatura română, geografie, limba germană, limba engleză, limba rusă modernă și maternă, religie, robotică, TIC, educație tehnologică, fabricarea produselor din lemn, canto clasic, pedagogie și psihologia educației.

Și pe plan sportiv s-au obținut numeroase premii prin elevii de la Liceul cu Program Sportiv. Vorbim de un loc 3 internațional la Atletism (sportiva Cosmina Denisa Balaban), plus alte 26 premii în competițiile naționale de atletism și lupte libere. În plus, pentru prima dată în istorie, la ediția de anul acesta a galei va fi premiat și un elev care a făcut performanță la concursurile de șah.

Cei mai mulți laureați provin de la următoarele unități de învățământ: Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Național ”Gh. M. Murgoci”, Colegiul Național ”Nicolae Bălcescu”, Colegiul Național Pedagogic ”D. P. Perpessicius”, Colegiul Economic ”I. Ghica”, Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”, Liceul de Arte ”Hariclea Darclee”, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil”, Liceul Tehnologic ”Anghel Saligny”, Școala Gimnazială ”Ion Creangă”, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul”, Școala Gimnazială ”Ion Băncilă”, Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza”, Școala Gimnazială ”Al. Pușkin” și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”.

În total, la această ediție a Galei de Excelență în educație s-au acordat premii de aproape 300.000 lei, jumătate din bani fiind alocați de CJ și jumătate de CLM. Cei mai mulți bani au primit elevii care au câștigat premii la olimpiadele internaționale – 9.600 lei, urmați de cei cu premiu I la fazele naționale ale olimpiadelor - 4.800 lei, premiul II – 3.200 lei și premiul III – 800 lei.

De asemenea, la gală au fost premiați și elevii care au obținut media 10 la examenele naționale, alături de profesorii care i-au îndrumat. Valoarea premiilor a fost de 3.000 lei pentru elevi, respectiv 1.000 lei pentru fiecare profesor îndrumător.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro