Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elicopter civil, prabusit la New Orleans

Un elicopter civil s-a prabusit duminica, la New Orleans, fara a provoca victime, a anuntat purtatorul de cuvint al Biroului pentru securitate interna din Louisiana, Mark Smith, adaugind ca pilotul si un membru al echipajului au fost salvati si se afla in siguranta, relateaza AFP.
"La bord se aflau doi civili, care insa nu au suferit rani grave", a declarat Smith, adaugind ca "elicopterul a pierdut brusc altitudine si s-a prabusit pe o parte" si precizind ca accidentul a avut loc la ora locala 6.55 (3.55, ora Romaniei).
Deocamdata nu exista nici un indiciu ca accidentul ar fi fost provocat de tiruri de arma, a declarat el, fara a oferi precizari cu privire la misiunea elicopterului. Totusi, Smith a spus ca aparatul "nu avea nici o legatura cu misiunile de evacuare sau Paza de coasta".
Potrivit postului de televiziune CNN, accidentul s-a produs la circa sase kilometri distanta de centrul orasului New Orleans. Elicopterele desfasoara continuu operatiuni in aceasta zona pentru a distribui alimente si apa si a-i evacua pe supravietuitorii ciclonului Katrina.
Duminica seara, alimentarea cu energie electrica a fost restabilita in unele cartiere din New Orleans, la sase zile dupa trecerea ciclonului si la citeva ore dupa ce echipele de interventie ale Entergy Corp. au inceput lucrarile de reparatii. Cea mai mare parte a orasului ramine insa fara curent electric, dar cel putin unul dintre podurile care traverseaza fluviul Mississippi si cladirile de pe malurile acestuia beneficiaza deja de electricitate.
Entergy Corp. a anuntat ca echipele sale, a caror securitate este asigurata de Garda nationala, au inceput sa repare sistemul de distributie duminica dimineata, la ora locala 07.30 (15.30, ora Romaniei). "In Louisiana, echipele avanseaza in zonele cele mai afectate, restabilind alimentarea cit mai rapid posibil", se arata intr-un comunicat al companiei.
"Este cea mai buna abordare, zonele afectate fiind inundate si in curs de evacuare. In sectoarele cel mai grav afectate accesul este insa limitat", adauga textul.
Ciclonul Katrina a trecut, la 29 august, prin sudul Statelor Unite, numarul victimelor putind ajunge la citeva mii, conform unor responsabili politici.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii