Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elicopter american fortat de tiruri inamice sa aterizeze de urgenta in Irak

Armata americana a anuntat ca un elicopter cu noua persoane la bord s-a prabusit, joi, la sud de Bagdad, in urma incidentului fiind raniti patru militari, informeaza Reuters.
Martori oculari relatasera, cu citeva ore inainte, ca elicopterul a fost obligat sa aterizeze de urgenta dupa ce a fost vizat de tiruri intense, intr-o zona controlata de insurgenti in apropiere de Tatifya, la circa 40 de kilometri sud de Bagdad.
Declaratia oficiala a fortelor americane nu precizeaza cauza incidentului si nu ofera alte detalii.
Martorii oculari au afirmat ca aparatul de zbor parea a fi un elicopter de atac Apache, insa numarul persoanelor aflate la bord sugereaza ca este vorba mai degraba despre un elicopter de transport. "Am vazut un elicopter pe cer, dupa care am auzit tiruri de arma intense", a declarat un martor ocular. "Am vazut elicopterul pendulind la stinga si la dreapta, inainte de a ateriza cu dificultate. Nu a explodat", a adaugat acesta.
Un oficial din cadrul serviciilor de securitate irakiene a confirmat ca elicopterul a aterizat in acea zona. Fortele americane au incercuit zona, au precizat martorii oculari.
Insurgentii au doborit opt elicoptere in decurs de o luna, la inceputul acestui an, incidente care s-au soldat cu moartea a 28 de persoane, in principal soldati americani. Sase dintre aceste aparate de zbor erau elicoptere militare americane, iar celelalte doua apartineau unei firme private de securitate din Statele Unite.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii