Mergi la conţinutul principal

Eliberată în arest la domiciliu, Udrea i-a mulţumit lui Băsescu

Elena Udrea a ieşit din Penitenciarul Târgşor, întâmpinată fiind de mama şi de prietena ei, Ruxandra Dragomir, de avocaţi, garda de corp, dar şi de o armată de jurnalişti. Zâmbitoare şi cu părul numai cârlionţi, fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea a declarat că, din punctul său de vedere, a fost destinul ei să cunoască experienţa arestului preventiv, aceasta cerându-le iertare mamei sale şi prietenilor cărora le-a cauzat suferinţă.
„Cred că a fost destinul meu să cunosc această experienţă, pentru că astăzi sunt zeci de mii de oameni (...) care îşi pun speranţa că ieşind de aici voi putea să fac ceva pentru ei, pentru justiţia care astăzi se întâmplă de multe ori şi cu abuzuri, dar şi pentru ce se întâmplă în penitenciare, în arest, pornind de la condiţiile în care sunt cazaţi cei care ajung aici din greşeala lor, din greşeala justiţiei, până la legile care ar trebui schimbate", a spus Udrea.

Când a arestat-o, Justiţia a fost strâmbă, dar acum e dreaptă

Fostul ministru a arătat că femeile care ajung la Penitenciarul Târgşor „merită să trăiască aici decent şi merită o şansă când ies pe poarta acestui penitenciar" şi a spus că experienţa arestului preventiv nu a fost una uşoară, însă nu a fost surprinsă de ceea ce i s-a întâmplat. „Nu a fost uşor. Libertatea în primul rând (mi-a lipsit-n.r), pentru că eu nu am fost surprinsă, ştiam ce mă aşteaptă de ani, de un an şi ceva, dar sunt parte a clasei politice şi ştiu foarte bine ce se poate întâmpla când o parte măcar din justiţie se lasă controlată dacă nu de politic, ştiu eu, poate de orgolii, de lupte personale. Dar faptul că eu, Elena Udrea, am putut să ies astăzi pe această poartă având în vedere modul în care am intrat aici arată că justiţia are o şansă, că există profesionişti, există oameni curajoşi, există oameni corecţi care pot face ca justiţia să fie dreaptă", a mai spus Udrea.

„Nu trăim vremuri normale"

Întrebată dacă va rămâne în politică, aceasta a răspuns afirmativ, punctând că ar trebui să fie printre ultimii politicieni pedepsiţi."Voi rămâne în politică pentru că sunt foarte multe lucruri de schimbat, de îndreptat. Faptul că Elena Udrea a fost arestată nu înseamnă că s-a făcut justiţie, aşa cum vor unii să spună. Cred că este nevoie de justiţie, dar justiţia trebuie să se facă nu ca o răzbunare, justiţia trebuie să fie în conformitate cu legea şi trebuie să se facă cu dreptate. (...) Ştiu că politicienii nu sunt iubiţi, dar dacă ar fi să pedepsim clasa politică, atunci ar trebui să fiu printre ultimii pedepsiţi", a estimat fosta blondă de la Cotroceni. În acelaşi timp, ea s-a declarat „fericită" că există magistraţi „curajoşi" şi a arătat că nu este firesc ca măsura arestului preventiv să fie folosită în mod abuziv. „Nu trăim vremuri normale, din păcate. Pot să accept că am stat aproape trei luni în arest, (...) dar nu cred că este firesc să folosim acest instrument al arestului preventiv în modul acesta excesiv şi abuziv, pentru că nu vorbim doar de oameni politici. (...) Cred că ar trebui să fim mult mai atenţi la modul în care aplicăm legea şi la instrumentele pe care le folosim", a adăugat Udrea.

„Îmi cer iertare mamei"

Întrebată unde merge, Elena Udrea a precizat că se va duce acasă, unde se va întâlni cu prietenii, ea cerându-le iertare acestora, dar şi mamei sale pentru suferinţa pe care le-a provocat-o, precizând că, în astfel de situaţii, este mai greu pentru cei din afară decât pentru cei aflaţi în arest.
Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul „Gala Bute", fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Fostul ministru se afla în arest preventiv din 25 februarie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro