Mergi la conţinutul principal

Elevul cuțitar nu scapă de judecată

acuzat că l-a înjunghiat cu cuțitul pe un elev al Liceului cu Program Sportiv Brăila, pe fondul unor certuri pentru o fată, inculpatul T. M. C. a fost trimis în judecată, însă s-au invocat unele excepții în cauză • la ședința din 11 mai, la Tribunalul Brăila s-a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul din data de 28 martie al Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, s-a constatat legalitatea efectuării actelor de urmărire penală și s-a dispus începerea judecății • fapta a fost comisă în februarie

 

Start la judecată în cazul elevului acuzat de tentativă la omor: s-au invocat unele excepții, însă au fost respinse de instanță! Judecătorii Tribunalului Brăila au constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul din martie al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila și au dispus începerea procesului în dosarul ce are ca obiect comiterea unei infracțiuni cu violență, un elev fiind înjunghiat cu cuțitul de alt adolescent, în februarie, pe fondul unor certuri pentru o fată. “Constată legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul nr. 25/P/2023 din data de 28.03.2023 al Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila. Constată legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală și dispune începerea judecății cauzei privind pe inculpatul T. M. C. pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor, prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare”, este soluția pronunțată la Tribunalul Brăila în ședința din 11 mai și postată pe site-ul instanței. 

Reamintim că, în după-amiaza zilei de 6 februarie, doi adolescenți de 16 ani, elevi la licee diferite, urmare a unei discuții în contradictoriu având la bază relația de amiciție cu o adolescentă, s-au întâlnit după terminarea orelor pentru a rezolva divergențele dintre ei. Inculpatul minor T.M.C., după cum se arată pe site-ul instanței, i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri cu un cuțit, incidentul petrecându-se în zona parcării amenajate în apropierea Liceului cu Program Sportiv Brăila. Tânărul agresat a ajuns la spital cu multiple leziuni, fiind diagnosticat cu șoc hemoragic, șoc traumatic, în urma plăgilor înțepate în zona abdominală, ba chiar a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Inculpatul acuzat de tentativă de omor a ajuns la arest, însă la data de 4 aprilie Tribunalul Brăila a înlocuit măsura arestului preventiv cu arest la domiciliu, măsura care a fost menținută la sfârșitul lunii aprilie. Totuși, prin decizia instanței, inculpatul va putea părăsi imobilul unde execută măsura arestului la domiciliu pentru prezentarea în fața organelor judiciare, la chemarea acestora. În plus, se permite inculpatului T. M. C. părăsirea domiciliului pentru a se prezenta la cursurile școlare de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”.

 

Acuzațiile anchetatorilor

După cum v-am informat în edițiile anterioare, prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Marinela Coșniță, a dispus trimiterea în judecată a inculpatului acuzat de tentativă de omor, iar dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Brăila la data de 29 martie, însă urmează acum să se stabilească și un termen de judecată.

Astfel, în data de 6 februarie, orele 16:45, ofițerul de serviciu din cadrul Poliției

Municipiului Brăila a fost sesizat de către personalul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila cu privire la faptul că, la camera de gardă a fost prezentat un tânăr în vârstă de 16 ani cu leziuni produse prin înjunghiere. Cu ocazia efectuării verificărilor specifice, organele de poliție au identificat la spital tânărul rănit - V. N. S., acesta fiind internat cu diagnosticul: “hemopneumotorax hemitorace stâng, șoc hemoragic, șoc traumatic, peritonită acută prin leziune traumatică gastrică și duodenojejunală, fractură coastă, plagă axilară stânga, plagă parietotemporală (zona capului) stângă superficială, două plăgi înțepate abdominale”, după cum au stabilit medicii.

Persoana vătămată prezenta “disfuncție respiratorie prin hemopneumotoraxul stâng (plămân)”, iar personalul medical a intervenit de urgență, chirurgical, viața tânărului fiind pusă în primejdie.

Urmare verificărilor, s-a stabilit că agresorul este inculpatul T. M. C., iar polițiștii l-au identificat pe Str. Pietății, în dreptul unui bloc. Potrivit anchetatorilor, acesta a recunoscut faptul că l-a lovit pe V. S. N. cu un cuțit în zona corpului, pe fondul unui conflict verbal mai vechi dintre ei. Echipa de cercetare s-a deplasat la fața locului pentru efectuarea activităților specifice.

Potrivit anchetatorilor, locul săvârșirii faptei este reprezentat de aleea situată între curtea Liceului cu Program Sportiv Brăila și curtea Spitalului Județean de Urgență Brăila – Corp B, pe alee fiind amplasate mai multe garaje din beton.

Urmare depistării inculpatului, acesta a declarat verbal organelor de poliție faptul că a folosit la comiterea faptei un cuțit de bucătărie luat de la domiciliu pe care, ulterior, l-a aruncat în zona Parcului Monument, acesta indicând locul unde a aruncat cuțitul, care a fost preluat de polițiști.

Anchetatorii au stabilit că, în cursul anului 2022, între inculpat și adolescenta pentru care s-au certat cei doi elevi a existat o relație de prietenie care s-a finalizat în toamnă, când aceasta a inițiat o nouă relație cu V. N.S.

Inculpatul a aflat despre noua relație a martorei, nu a acceptat acest fapt și a început să trimită pe rețeaua de socializare diferite mesaje jignitoare la adresa

persoanei vătămate, care a reacționat tot cu injurii.  Elevii au stabilit să se întâlnească după terminarea cursurilor în zona Liceului cu Program Sportiv Brăila pentru rezolvarea problemei, însă chiar dacă era programată doar o discuție, s-a ajuns la un atac violent cu cuțitul.

Mai departe, instanța va decide pedeapsa pe care o merită inculpatul acuzat de tentativă la omor.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro