Începând de astăzi, elevi din 20 de judeţe, din toate zonele istorice ale ţării, din Republica Moldova şi din Ucraina se vor "duela", la Brăila, în tehnici de supravieţuire. Şi asta pentru că se dă startul Concursului Naţional de Ecoturism "Danubius", ediţia a III-a.
Participanţii se vor deplasa în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, unde pentru început îşi vor amenaja tabăra de corturi şi vor prepara hrana specifică zonei din care provin. Apoi, elevii trec la treabă şi vor arăta cum ştiu ei să se descurce cât mai bine în condiţii de izolare. Mâine au o nouă încercare: vor amenaja adăpostul, vor confecţiona capcane şi undiţe şi vor prepara hrana. Urmează proba de îndemânare, unde vor participa la concursuri de pescuit, de înot, deplasare cu barca. Pentru sâmbătă, organizatorii le-au pregătit participanţilor proba de turism pe traseu marcat, ce constă în prim - ajutor, floră şi faună, ecologie, alpinism dar şi o probă surpriză. După toate aceste încercări, elevii sunt supuşi altei probe de îndemânare. Aici au tir cu arcul, puşca cu aer comprimat, darts şi suliţă. Duminică, participanţii îşi vor strânge corturile şi se vor întoarce la Brăila, unde vor face o excursie de documentare în Parcul Natural Munţii Măcinului. Seara, aceştia vor avea parte de o petrecere distractivă. Luni, în ultima zi a concursului, în Parcul Monument, elevii mai au de susţinut proba de parcurs aplicativ, proba de orientare turistică şi concurs de dans, urmat de discotecă. Marţi vor fi premiaţi, într-un cadru festiv, "supravieţuitorii" concursului.
Cea de-a III-a ediţie a concursului de ecoturism este organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Palatul Copiilor şi Elevilor, având ca partener şi cofinanţator Consiliul Judeţean. Colaboratori ai evenimentului sunt: Romsilva, Braicar, Administraţia Parcului Natural Munţii Măcinului, Batalionul 528 Cercetare "Vlad Ţepeş", Agenţia de Protecţie a Mediului Brăila, Direcţia Judeţeană de Sport şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret.