Mergi la conţinutul principal

Elevii nu vor mai da teze semestrul acesta

* media semestrială se va calcula prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obținute * potrivit ministrului Educației, nici în semestrul al doilea elevii nu vor mai susține tezele

 

Cum încă de la începutul anului școlar orele au fost organizate conform mai multor scenarii, iar de două săptămâni întreaga activitate educațională s-a mutat exclusiv în online, toată lumea se întreba ce se va întâmpla cu tezele semestriale. Prof. Viorel Botea, șeful Inspectoratului Școlar Județean Brăila, ne-a declarat că mediile aritmetice ale elevilor se vor calcula fără notele din teze, conform deciziei luate de ministrul Educației, Monica Anisie. Mai mult, nici în semestrul al doilea elevii nu vor mai susține tezele.

“După consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca tezele să nu se mai susțină anul acesta școlar. Să nu uităm că tezele se susțin doar la două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Profesorii se vor concentra pe evaluările formative (continue) și sumative curente (la final de unitate de învățare). În urma acestor evaluări, cadrele didactice vor oferi feedback fiecărui elev în parte cu privire la progresul în învățare și performanțele obținute, ghidând elevii cu modalități de învățare prin care să ajungă la rezultate mai bune, acolo unde este cazul”, a declarat Monica Anisie, potrivit protv.ro.

Ministrul a mai afirmat că modalitatea în care se va realiza această evaluare (test scris, referat, proiect etc.) va fi decisă de fiecare cadru didactic.

Prin urmare, media semestrială se va calcula prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor obținute prin evaluarea continuă la cel mai apropiat număr întreg. La o diferență de 50 de sutimi, rotunjirea se va face în favoarea elevului.

Ministrul a motivat și care a fost argumentul pentru anularea tezelor semestriale.

“Eliminarea tezei din categoria modalităților de evaluare sumativă are în vedere atât asigurarea echității evaluării, la nivel național, pentru toți elevii, cât și păstrarea motivației pentru învățare și creșterea randamentului școlar printr-un proces continuu de evaluare“, a mai declarat aceasta.

 

Pregătire față în față pentru elevii care susțin examenele naționale

În ziua în care a anunțat eliminarea tezelor, ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că s-au luat măsuri pentru ca elevii de clasa a VIII-a și a XII-a să fie bine pregătiți pentru examenul de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat.

“Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față, a mai afirmat Anisie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro