Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii nu isi cunosc drepturile si obligatiile

Vineri, 17 noiembrie, la Grupul Scolar Anghel Saligny, a avut loc intrunirea Consiliului Judetean al Elevilor.
Intilnirea, la care au participat elevii liceelor din oras si ai celui din Ianca, a avut ca scop discutarea rolului pe care il au elevii in imbunatatirea procesului instructiv-educativ. De asemenea, s-a discutat despre modul in care elevii pot ajuta la reformarea sistemului de invatamint.
"In cele doua ore si jumatate de dezbateri, dupa mai multe interventii ale participantilor, s-a constatat ca multi dintre elevii pe care noi ii reprezentam nu isi cunosc nici drepturile, dar nici responsabilitatile. De aceea, am stabilit ca in fiecare Consiliu al Elevilor se va propune o modalitate de promovare a acestor elemente, esentiale pentru democratizarea sistemului de invatamint. Varianta fezabila s-a hotarit a fi un fluturas cit mai atractiv si concis, care sa fie distribuit de membrii CJE in toate liceele si scolile din municipiu si din judet. Termenul de realizare a acestuia este 30 noiembrie 2006", ne-a declarat eleva Teodora Adamache, presedintele CJE Braila.
Potrivit sursei citate, o alta necesitate despre care membrii CJE au discutat o reprezinta dezvoltarea abilitatilor de comunicare a membrilor Consiliului. Astfel, au fost realizate citeva exercitii de negociere, sub forma unor joculete atractive.

Discutiile se vor relua la Liceul "Nicolae Iorga"

Teodora Adamache a precizat ca CJE Braila va contribui, alaturi de celelalte consilii judetene ale elevilor din tara, la realizarea unei analize de nevoi a consiliilor elevilor, prin aplicarea, in perioada urmatoare, a unui chestionar. "In urma acestei cercetari, se va intocmi un raport ce va fi inaintat Inspectoratului Scolar Judetean, Ministerului Educatiei si Cercetarii (aici va ajunge un raport centralizat la nivel national) si va fi dat si presei. Cel mai important este ca acest demers ne va ajuta pe noi sa stim care sint problemele presante ale elevilor, pentru a incerca sa le remediem.
CJE Braila isi doreste sa devina o voce a elevilor, o voce puternica, ascultata si respectata atit de profesori, parinti si comunitate, cit si de cei mai reticenti dintre elevii reprezentati de noi. Un rol important al nostru este acela de a transmite informatii utile celorlalti", a adaugat Teodora Adamache.
Citiva din participantii la intilnirea de vineri au povestit despre activitatile extracurriculare in care sint implicati, fie cercuri tematice, fie de voluntariat. CJE intentioneaza sa-i sprijine pe reprezentantii societatii civile care doresc sa ajute si sa implice elevii in activitatile lor prin diseminarea informatiei. "ONG-urile sau agentiile guvernamentale care doresc acest lucru vor gasi un sprijin in noi, evident daca proiectele pe care le desfasoara au aprobarea Inspectoratului Scolar Judetean", a subliniat presedintele CJE.
O intilnire similara se va desfasura pe data de 8 decembrie, la Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", incepind cu ora 15.00.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii