Mergi la conţinutul principal

Elevii din Ianca, «daţi pe goarnă» părinţilor de catalogul virtual

Elevii Liceului Teoretic "Constantin Angelescu" din Ianca nu mai pot ascunde notele proaste de părinţi. Conducerea unităţii şcolare a implementat încă de anul trecut catalogul virtual la nivelul claselor terminale de liceu, proiect ce continuă şi în prezent.
Concret, vorbim despre un program informatic intitulat chiar "Catalog Virtual", care gestionează situaţia şcolară a fiecărui elev. Părinţii sunt informaţi în timp real, atât prin e-mail, cât şi printr-un SMS pe telefonul mobil, despre activitatea şcolară a copilului: note şi absenţe. Fiecare profesor intră la clasă cu catalogul clasic şi o tabletă pe care este instalat programul. De asemenea, părinţii pot vizualiza întreaga situaţie şcolară şi pe site-ul şcolii.

"Acest program este foarte eficient datorită trimiterii unui SMS concomitent cu un e-mail părinţilor, ţinând cont de faptul că în timpul programului şcolar nu toţi părinţii sunt conectaţi la internet, însă telefonul mobil îl poartă asupra lor oriunde. De asemenea, absenteismul s-a redus considerabil, iar rezultatele şcolare s-au îmbunătăţit", a declarat directorul Liceului Teoretic "Constantin Angelescu", prof. Emil Ştefănuţ Dragomir.
Nici feedback-ul nu s-a lăsat mult aşteptat. Părinţii sunt foarte mulţumiţi de informarea aproape în timp real a situaţiei şcolare a propriilor copii.
Toate costurile implementării acestui sistem au fost suportate din fondurile extrabugetare ale unităţii.
Liceul Teoretic "Constantin Angelescu" Ianca a obţinut prin elevii săi, an de an, rezultate foarte bune la evaluările naţionale, concursuri sau olimpiade şcolare. "La bacalaureat, promovabilitatea a fost peste 90%, la evaluările naţionale a fost de 100%. În anul 2013, Ana Maria Epureanu, pe atunci elevă în clasa a VIII-a, s-a calificat la etapa naţională de limba franceză, unde a obţinut o menţiune specială, sub îndrumarea profesorului îndrumător Carmen Mihaela Dănăilă. În 2015, liceul a fost reprezentat cu succes la etapa naţională de limbă română de către eleva Cristina Sfinteş, din clasa a V-a, de unde s-a întors cu un premiu special. Profesor îndrumător a fost Mirela Cazacu", a mai spus prof. Dragomir, directorul unităţii de învăţământ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro