Elevii de la Liceul de Arte, premiul I la competiţia naţională “Fără Ură, cu Toleranţă” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Elevii de la Liceul de Arte, premiul I la competiţia naţională “Fără Ură, cu Toleranţă”

• concursul a reunit 300 de proiecte din 239 de şcoli • miza competiţiei a fost conştientizarea efectelor pe care situaţiile de bullying le au asupra tuturor celor implicaţi, fie că vorbim despre victimă, despre agresor sau despre martor

 

La sfârşitul lunii mai, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Spaţiul Public European din Bucureşti, a avut loc premierea câştigătorilor competiţiei şcolare “Fără Ură, cu Toleranţă”. Concursul naţional face parte din programul “Ora de net”, sprijinit de Comisia Europeană, care cuprinde centre naţionale active în Uniunea Europeană, având ca obiectiv comun promovarea utilizării în condiţii de mai mare siguranţă  a internetului şi a noilor tehnologii online de către copii.

Concursul, lansat în data de 7 februarie 2017, cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet, a reunit 300 de proiecte din 239 de şcoli şi a implicat peste 24.000 de persoane în activităţile desfăşurate la nivel naţional de către elevi şi cadre didactice.

La etapa naţională, proiectul realizat de echipa Liceului de Arte “Hariclea Darclee”, coordonată de consilierul educativ prof. Veronica Picus, a obţinut premiul I la categoria claselor X-XII.
Miza concursului a fost conştientizarea efectelor pe care situaţiile de bullying le au asupra tuturor celor implicaţi, fie că vorbim despre victimă, despre agresor sau despre martor. Statisticile celei mai recente cercetări “Salvaţi Copiii” pe această temă, menţionează că fenomenul se menţine la cote ridicate.
“Adeseori, comportamentele asociate bullying-ului sunt interpretate de numeroşi adulţi, părinţi şi cadre didactice, ca strategii de adaptare fireşti pe care copiii le folosesc în mod natural şi pentru care nu este necesară intervenţia adulţilor. În realitate, comportamentele de bullying reprezintă unul dintre cei mai puternici factori de risc pentru sănătatea şi protecţia copiilor, care prin caracteristicile specifice (dezechilibru de putere, regularitate, intenţia de a provoca suferinţă fizică şi/sau emoţională), devine imposibil de gestionat doar la nivelul grupului de copii”, declară Diana Stănculeanu, psiholog în cadrul organizaţiei “Salvaţi Copiii”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro