Insuratei va inaugura corpul B al cladirii, reabilitat in aceasta vara,
printr-un program mai amplu, derulat de Ministerul Eductiei si Cercetarii, cu sprijin din partea Bancii Mondiale. Cladirea in care invata cele noua clase din ciclul primar a fost refacuta aproape din temelie. Mai exact, a fost refacuta tencuiala, s-a varuit si vopsit, au fost modernizate instalatiile sanitare, s-au efectuat lucrari de racordare la reteaua de apa curenta, au fost instalate echipamente si accesorii pentru incalzire centrala. De asemenea, s-a construit un gard de beton, s-au montat geamuri si usi termopan, iar fiecare clasa a fost dotata cu mobilier nou. Valoarea investitiei se ridica la 110 mii de euro, proiectul de reabilitate fiind cofinantat de Primaria Insuratei, cu 800 de milioane lei vechi.
Pe linga aceasta, Primaria a mai cheltuit 350 de milioane pentru asfaltarea terenului de sport, aproximativ o mie de metri patrati, unde elevii pot juca in bune conditii baschet, volei, handbal si fotbal.
Reamintim ca celalalt corp al cladirii, corpul A, in care functioneaza clasele de gimnaziu si liceu, Scoala de Arte si Meserii, si seral, a fost reabilitate in anul 2003 contra unei sume care s-a ridicat, atunci, la 100 de mii de euro.
Potrivit directorului institutiei, prof. Vasile Avram, investitiile nu se opresc aici, intrucit scoala a mai primit o finantare de 590 de milioane pentru dotarea laboratoarelor de stiinte si atelierelor. Laboratorul de informatica detine deja 25 de calculatoare conectate la reteaua de internet, iar scoala a mai beneficiat si de o sala de sport moderna data in folosinta acum doi ani, prin programul guvernamental de constructie a salilor de sport.
In prezent, Grupul Scolar Industrial Insuratei functioneaza cu un numar de 38 de clase care insumeaza aproximativ 850 de elevi. "Pornind de la aceste premise avem Increderea si speranta ca procesul educativ va conduce la rezultate din ce In ce mai bune, spre satisfactia dascalilor si In beneficiul direct al elevilor", a mai spus directorul Vasile Avram.