Mergi la conţinutul principal

Elevii de la Cuza Vodă de Stăncuţa, prăjituri de «milioane» pentru Cristi

Gest copleşitor făcut de elevii de la Şcoala Cuza Vodă, comuna Stăncuţa, pentru adolescentul Cristian Filip, care se află internat la o clinică din Turcia, unde urmează o procedură de radioterapie şi citostatice pentru tratarea unei afecţiuni cumplite.
Cei 150 de copii de la clasele I până în clasa a VIII-a au "bucătărit" şi au meşteşugit bunătăţi dulci, câteva sute de "exemplare", pe care le-au vândut, vineri, în pauza mare, în cadrul unei expoziţii inedite.
Nu mai puţin de 500 de lei s-au strâns din vânzarea prăjiturilor. Copiii, ajutaţi de către mame şi profesoare, au pus, astfel, la cale, un adevărat târg de bunătăţi făcute în casă: eclere, savarine, cornuleţe, negrese, chec, tarte cu fructe, Albă ca Zăpada...Alţi 290 de lei s-au strâns din donaţii, în cutia special pregătită pentru campania de susţinere financiară a lui Cristi. În total, s-au strâns 790 de lei.

1, maxim 2 lei prăjitura

Cele mai multe prăjituri au costat 1 leu. Cele mai mari şi mai muncite au fost, ce-i drept, puţin mai scumpe, 2 lei bucata, însă au avut căutare atât la micuţii din alte clase, cât şi la părinţii care au făcut mai multe drumuri la unitatea de învăţământ pentru a-şi ajuta copiii la treabă.
Acţiunea a avut şi trei afişe-anunţ care au avut menirea de a atrage publicul amator de prăjituri. Elevii-vânzători au fost echipaţi corespunzător, purtând coifuri speciale, cu numele echipei inscripţionat.
Tot vineri, după încheierea acţiunii, la redacţie ne-au vizitat directorul şcolii, prof. Costel Bogoi, profesoara de educaţie tehnologică Nicoleta Ion şi profesoara de biologie Carmen Lazăr. Aceştia au adus cu ei bănuţii pentru Cristi, dar şi mesajul formulat de elevii şcolii pe care o reprezintă pentru adolescentul aflat în suferinţă şi părinţii lui: "Părinţilor lui le dorim multă putere să poată trece peste această încercare a vieţii, iar lui Cristi, de asemenea, forţă fizică şi emoţională să lupte cu boala. Sănătate multă şi să-l vedem, cât mai curând, în banca lui de la şcoală!".
Un târg pentru a-l sprijini financiar pe Cristi, dar cu produse handmade, vor organiza şi elevii de la "Mihu Dragomir", care va veni în întâmpinarea Zilei Îndrăgostiţilor, motiv pentru care va avea loc pe 3 februarie, şi nu pe 14, cum anunţaseră iniţial.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro