Mergi la conţinutul principal

Elevii de la Arte şi preşcolarii, împreună de Ziua Mondială a Muzicii

• copiii de la mai multe grădiniţe din Brăila au primit vizita elevilor de la Liceul de Arte şi au sărbătorit împreună Ziua Mondială a Muzicii

 

Prima zi a lui Brumărel este specială pentru toţi artiştii. În fiecare an, pe 1 octombrie, lumea întreagă celebrează Ziua Internaţională a Muzicii, pentru a promova astfel toate genurile artei muzicale, evoluţia culturală a comunităţilor, schimbul de experienţă şi aprecierea numeroaselor valori estetice care ne îmbogăţesc existenţa.

Printre cei care au ţinut să marcheze această zi se numără şi elevii Liceului de Arte „Hariclea Darclee”. Astfel, şcolarii de la clasele primare, împreună cu învăţătoarele lor, au luat la pas bătrâna urbe brăileană pentru a le transmite bucuria muzicii copiilor de la mai multe grădiniţe din municipiu. La rândul lor, preşcolarii din grădiniţele 5, 7, 8, 11, 18, 39, 47, 48, 56 au fost mai mult decât încântaţi să asculte magica poveste a sunetelor, spusă de mânuţe pricepute care au zburdat cu măiestrie pe instrumentele muzicale. În completare, ghicitorile muzicale, desenele specifice temei şi, în mod special, jucăriile muzicale confecţionate de şcolari şi dăruite din suflet celor mici, au cucerit pentru totdeauna inimioarele prichindeilor.

Şi astfel, ziua de 1 octombrie rămâne în mintea copiilor un moment al muzicii, al muzicii “Împreună”. Iar activitatea de luni e doar o filă din poveste, elevii liceului având în plan să continue să scrie astfel de momente magice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro