Mergi la conţinutul principal

Elevii de la “Murgoci” au aflat despre riscurile asociate consumului de droguri

vineri, reprezentanţii Centrului Antidrog au realizat o amplă activitate de prevenire în rândul elevilor Colegiului Naţional “Ghe. M. Murgoci” din Brăila • elevii au aflat care sunt pedepsele prevăzute de lege pentru traficul şi consumul de substanţe interzise • în plus, tinerii au testat ochelarii speciali care simulează consumul de alcool şi de droguri

 

Lecţie predată adolescenţilor de la “Murgoci”, de specialiştii Centrului Antidrog şi poliţişti. Elevii au aflat care sunt riscurile asociate consumului de droguri şi au testat ochelarii speciali care simulează consumul de substanţe interzise.

Vineri, 14 februarie, specialişti Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila şi poliţişti din cadrul Compartimentului Poliţie de Proximitate al Poliţiei Municipiului Brăila au realizat o amplă activitate de prevenire în rândul elevilor Colegiului Naţional “Ghe. M. Murgoci” din Brăila. Scopul acestei activităţi a fost de informare a elevilor cu privire la modul în care trebuie să reacţioneze în cazul în care sunt victime ale infracţiunii de tâlhărie, fiindu-le prezentate, totodată, şi riscurile asociate consumului de droguri, precum şi aspectele legislative privind traficul şi consumul de substanţe interzise. “Liceeni au experimentat efectele induse de ochelarii speciali care simulează consumul de alcool şi de droguri, pe care elevii au fost încântaţi să-i încerce. Limitările fizice ale capacităţilor motorii, nesiguranţa şi controlul limitat al propriului corp, împreună cu dezorientarea în spaţiu, modificarea culorilor şi senzaţia de pierdere a controlului sunt doar câteva dintre experienţele trăite şi împărtăşite celorlalţi colegi”, au transmis reprezentanţii CPECA.

Astfel de acţiuni care vizează siguranţa atât pe stradă, cât şi la şcoală, a elevilor din municipiul Brăila, vor continua şi în perioada imediat următoare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro