Micuţii elevi de la 12 unităţi de învăţământ din municipiu şi judeţ au avut parte de întâlniri cu oamenii în uniformă. Este vorba despre cei din clasa I, care au fost învăţaţi cum să circule pentru a nu-şi risca viaţa atunci când merg sau vin de la şcoală.
Săptămâna aceasta, poliţisti de la compartimentul Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi Serviciul Rutier s-au întâlnit cu cei mai mici dintre elevii brăileni, în cadrul Proiectului Naţional "Şcoala Siguranţei TEDI". Până la sfârşitul acestui an şcolar, Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, în parteneriat cu firma "Tymbark Maspex" România, au iniţiat unul dintre cele mai ample programe educative la nivel naţional, care-i învaţă pe elevii de clasa I cum să fie în siguranţă pe stradă. "În acest proiect s-au înscris şapte unităţi de învăţământ din municipiu şi cinci din mediul rural. Înscrierea s-a realizat în a doua jumătate a anului 2015, pe platforma www.scoalatedi.ro, de către unităţile şcolare interesate. Săptămâna aceasta, cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială «Radu Tudoran» Brăila şi Şcoala Gimnazială Gemenele - judeţul Brăila, împreună cu poliţiştii, au organizat şi desfăşurat primele activităţi în cadrul proiectului", a precizat scms. Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Întâlnirea poliţiştilor brăileni cu copiii a avut ca scop familiarizarea acestora cu semnele şi marcajele rutiere pe care trebuie să le cunoască pentru a circula în siguranţă pe drumurile publice. Fiind la vârsta la care înţelegerea unui mesaj trebuie însoţită de vizualizarea lui, poliţiştii le-au prezentat copiilor cum arată o trecere pentru pietoni, un indicator rutier şi ce reprezintă un semafor pentru pietoni. De asemenea, copiii au vizionat filmele tematice "Drumul colorat" şi "Dacă ei pot, toată lumea poate. Traversaţi prin locurile marcate".
Sfaturile pe care personajul "Tedi" le dă celor mici şi care au fost transmise de poliţişti au fost acelea să respecte semnele de circulaţie, să fie atenţi atunci când traversează, să se oprească în momentul în care semaforul este roşu şi să treacă numai atunci când apare culoarea verde. O altă recomandare pentru copii a fost legată de purtarea centurii de siguranţă, atunci când urcă în maşină, aceasta salvând vieţi în cazul producerii unui accident.
Nici joaca nu trebuie să aibă loc oriunde, ci numai în locuri amenajate, în niciun caz lângă şosea.