Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii cu preocupari literare se remarca in concursuri de creatie

Scoala "Ion Creanga" a organizat, in perioada aceasta, cea de-a doua editie a concursului interjudetean de creatie literara "Hai, despre copilarie sa vorbim!". Concursul aflat inca la inceput, se bucura deja de popularitate in rindul elevilor, fapt dovedit de numarul mare de elevi inscrisi in competitie. Numai din judetul nostru au raspuns provocarii aproximativ 200 de elevi din ciclul primar si gimnazial. Acestia s-au intrecut in cuvintul scris cu elevi din alte 17 judete din tara.
Juriul concursului din acest an a fost prezidat de inspectorul de specialitate, prof. Ana - Maria Zlavog, iar vicepresedinti au fost inspectorii pentru invatamintul primar, institutori Ecaterina Bonciu si Ion Marin. La evaluarea celor peste 430 de lucrari au mai participat, in calitate de membri ai juriului, profesori si invatatori din mai multe scoli brailene.
La ciclul primar - sectiunea poezie, au fost premiati sapte elevi, iar patru au primit mentiuni. La sectiunea proza, s-au acordat cinci premii si alte cinci mentiuni. Marele Premiu a fost oferit de Scoala "Ion Creanga" unei lucrari in proza.
Din palmaresul ciclului gimnazial fac parte, la sectiunea proza, trei premii, patru premii speciale si opt mentiuni, iar la poezie au fost premiati trei elevi, alti sase primind mentiune. Marele Premiu "Ion Creanga" a revenit unui elev de gimnaziu, de asemenea pentru o lucrare in proza.
Dupa cum au precizat organizatorii, editia din acest an a concursului se va finaliza cu o revista scolara, ce va fi oferita tuturor elevilor cu merite deosebite la invatatura.
Festivitatea de premiere va avea loc astazi, ora 17.00, in sala de festivitati a Scolii "Spiru Haret". Concursul interjudetean de creatie literara "Hai, despre copilarie sa vorbim!" este organizat si initiat de prof. Angela Olaru, inv. Mariana Simion si directorul scolii, prof. Victor Buzea.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii