Mergi la conţinutul principal

Elevii campioni, premiați de Primărie și CJ

 

* este vorba despre elevii care au obținut media 10 la examenele naționale și sportivii de la LPS care au câștigat premii în competițiile naționale și internaționale de atletism * aceștia vor fi recompensați cu sume cuprinse între 9.200 lei și 1.600 lei

 

Ca de fiecare dată, elevii brăileni care au făcut performanță pe plan școlar sau sportiv în anul școlar 2020-2021 vor fi recompensați de către autoritățile locale cu premii în bani. În acest sens, recent, în ședințele de Consiliu Local Municipal și Consiliul Județean s-a aprobat acordarea de granturi pentru premierea elevilor și profesorilor cu rezultate deosebite la concursurile naționale și internaționale, fiind vorba de 85.400 lei, jumătate din sumă venind de la CLM și jumătate de la CJ.

Valoarea premiilor este aceeaşi ca în anii trecuţi. În funcţie de rezultate, premiile care vor fi acordate sunt împărţite astfel: premiu I, II sau III internațional - elevi - 9.600 lei, profesor - 4.800 lei; premiul I naţional - elevi - 4.800 lei, profesor - 2.400 lei; premiul II național - elevi - 3.200 lei, profesor - 1.600 lei; premiul III național - elevi - 1.600 lei, profesor - 800 lei; Evaluare naţioanală și Bacalaureat - elev - 3.000 lei, profesor - 1.000 lei.

Cum în anul școlar 2020-2021 Ministerul Educației a anulat olimpiadele, Primăria și CJ va premia elevii care au obținut 10 la examenele naționale și sportivii care au obținut premii în competițiile internaționale și sportive. Astfel, pentru performanța de la Evaluarea Națională va fi premiată Elena Gabriela Dragomir, absolventă a Colegiului Național ”Nicolae Bălcescu”, alături de profesorii Adriana Bogatu (limba și literatura română) și Carmen Botea (matematică). La Bacalaureat, media 10 a fost obținută de Brian Cristian Beiliciu, absolvent al Liceului de Arte ”Hariclea Darclee”, alături de profesorii Valentina Enache (limba și literatura română), Cornelia Grosu (istorie) și Daniel Voinea (logică și argumentare).

În ceea ce privește elevii de la Liceul cu Program Sportiv, vor fi premiați campionii de la atletism: Darius Techiu (locul I – internațional), Pavel Călin Bunea (locul I – național), Bianca Andreea Mocanu (locul I – național), Cosmina Denisa Balaban (locul I – național), David Antonio Gheosu (locul II – național), Lucian Iulian Sîmpetru (locul II – național), Raul Mario Cîrlan (locul II – național), Luis Gabriel Boroditenco (locul III – național), Cosmin Pitulice (locul III – național), Robert Simon (locul III – național), Cătălina Narcisa Burtea (locul III – național). De asemenea, va fi premiată și echipa de ștafetă 5 x 80 m copii masculin formată din Rareș Andrei Simion, Denis Tihanov, Rareș-Ștefan Voncilă, Denis Marin, care au obținut locul I la nivel național. Alături de sportivi vor fi premiați și profesorii antrenori: Fănel Ionescu, Florinel Ilie, Nicolae Iorga, Sica Lazăr, Luiza Gorciac, Nicu Roată, Anilena Anton.

Trebuie precizat că anul acesta, tot din cauza pandemiei și a restricțiilor impuse, nu se va mai organiza Gala de Excelență în Educației, iar premiile vor fi trimise direct câștigătorilor.

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro