Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii buni de la tara ar putea invata la oras cu bursa

Elevii de clasa a IV-a din mediul rural ar putea invata la oras. Aceasta decizie a fost adoptata, ieri, de catre senatori si prevede infiintarea de clase speciale in resedintele de judet si in Bucuresti, pentru copiii de la tara. Elevii capabili de performanta, dar fara posibilitati materiale, care locuiesc in mediul rural vor putea invata la oras. Clasele speciale vor aduna cite 25 de elevi, iar pentru acest proiect vor fi selectati elevi de clasa a IV-a. In plus, copiii inclusi in proiect vor primi burse anuale. Micutii vor fi alesi de catre comisii speciale in functie de aptitudinile pentru invatatura, dar si de venitul familiei, care nu trebuie sa depaseasca o treime din salariul minim pe economie.
Directorul scolii din Baldovinesti, Ionut Mazalu, a remarcat faptul ca ideea nu este noua. Si pe vremea lui Spiru Haret se urmarea atragerea elevilor foarte buni din mediul rural la scoli din oras. "Trebuie sa recunoastem ca unii elevi foarte buni din mediul rural se pierd, si aceasta varianta, cu crearea unor clase speciale in centre de excelenta, le-ar da sansa sa se realizeze, insa e nevoie de multa atentie. Si daca tot se va face acest efort pentru elevii foarte buni, poate ca ar trebui si programele pentru ceilalti elevi sa cuprinda mai putina materie", a spus directorul Ionut Mazalu.
Presedintele tarii, Traian Basescu, nu a fost de acord cu aceasta lege si a invocat mai multe motive. In opinia sefului statului, elevii de clasa a IV-a sint prea mici pentru a fi scosi din sinul familiei.
In plus, presedintele apreciaza ca legea va crea dezechilibre, pentru ca ar lipsi scolile de la tara de cei mai buni elevi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii