Mergi la conţinutul principal

Elevii braileni vor invata si anul acesta in unitati neautorizate sanitar si nereabilitate

Ca in fiecare an, o parte din unitatile de invatamint din judetul Braila isi vor intimpina elevii fara a fi autorizate sanitar. Chiar daca numarul acestor unitati a mai scazut un pic fata de anul trecut, cifra nu este semnificativa si nici nu creeaza speranta ca situatia se va imbunatati in urmatorii ani. Astfel, desi s-a declarat multumita ca numarul de unitati autorizate sanitar din judet a crescut, inspectorul scolar general Lilliana Tudoran a tinut sa precizeze ca asta nu inseamna ca nu este foarte mult de lucru in ceea ce priveste aducerea scolilor din judet la niste standarde normale: "Daca anul trecut numai 79 de unitati scolare aveau autorizatii, din 350 de unitati, anul acesta numarul celor autorizate a crescut la 86. Alte 54 sint in curs de autorizare, iar 212 nu au inca. Din acestea, din nefericire, 100 nici nu vor avea vreodata, pentru ca nu au sursa de apa potabila. Aici ar trebui sa intervina autoritatile locale ca nu e problema scolii", a precizat Tudoran. Referitor la acest lucru, prefectul Nicolae Mitroi a tinut sa precizeze ca exista harti ale riurilor subterane din judetul nostru, dar ca, din nefericire, multe nu trec pe acolo pe unde este nevoie de ele, Dunarea raminind singura sursa de alimentare cu apa pentru multe localitati. Acesta a mai adaugat ca exista diferite proiecte pentru realizarea de alimentari cu apa, dar ca si primarii trebuie sa se implice mai mult.
De altfel, exact acelasi lucru l-a remarcat si Lilliana Tudoran, care a precizat ca, desi sint bani pentru reabilitarea scolilor, multe primarii nu au facut proiecte in acest sens: "Le-am adus la cunostinta domnilor primari despre acest lucru, dar nu au facut nimic. Stiu ca procedura e greoaie, dar au fost anuntati din timp. Ne plingem ca nu sint bani, dar nici nu ne interesam sa facem rost de ei", a mai adaugat inspectorul general. Aceasta a precizat totusi ca are informatii de la primarii din judet ca in luna septembrie, 38% dintre fonduri vor fi absorbite. Prefectul nu s-a aratat insa foarte incintat de acest lucru, avertizind ca in felul acesta banii se vor pierde, iar acolo unde se va face rost de bani, lucrarile ar putea fi blocate de o toamna ploioasa. Lilliana Tudoran a facut publica si o lista cu unitatile scolare care nu vor fi pregatite sa primeasca asa cum trebuie elevii, pe data de 15 septembrie: Ciresu (2 scoli) , Surdila Gaiseanca, Stancuta (3 scoli), Mircea Voda, Sutesti, Dudesti, Salcia Tudor (2 scoli), Movila Miresii, Marasu, Gradistea, Romanu, Traian, Galbenu, Racovita, Surdila Greci, Bertestii de Jos, Rosiori, in Ianca - pentru Scoala Perisoru si Grup Scolar "N. Oncescu", Maxineni, Insuratei si in Braila - Liceul Pedagogic, Scoala M.Kogalniceanu ,V. Alecsandri si Spiru Haret.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro