Mergi la conţinutul principal

Elevii braileni s-au impus la Concursul "Mihail Sebastian"

La Concursul interjudetean de dificultati lingvistice "Mihail Sebastian", editia a XIII-a, desfasurat la Colegiul National "Nicolae Balcescu", jumatate din distinctiile acordate au fost primite de elevii braileni. In competitie s-au inscris 50 de elevi din mai multe orase. Subiectele au fost propuse de lect. univ. dr. Andreea Ghita, de la Facultatea de Filologie Bucuresti. Profesoara Florentina Andronache, de la Colegiul "Balcescu" a specificat ca, atit concursul de dificultati lingvistice, cit si concursul de matematica "Victor Valcovici" desfasurat in aceeasi perioada, se bucura de prestigiu national. Ca urmare a acestui fapt, in fiecare an, se primesc solicitari de participare si din tot mai multe judete. "Am plecat de la doua-trei judete si am ajuns la jumatate de tara, ceea ce a dus la un nivel foarte inalt al competitiei. La corectat au intrat toti colegii din tara, iar la anul, fiecare judet va veni si cu propuneri de subiecte", a precizat profesoara.
Dintre premiile acordate, doi elevii braileni au primit Premiul III. Acestia sint Vladut Nechifor si Florentina Spatarescu, clasa a XII-a, la Colegiul National "Nicolae Balcescu". Alti sapte elevi au fost evidentiati cu distinctii speciale: Iulia Oprea, Irina Bajan, Alexandra Mihaila, clasa a XII-a, Rodica Ivan, Florina Bobocea, clasa a XI-a, Ioana Constantin, clasa a VIII-a, toti de la Colegiul "Balcescu" si Carmen Crihana, de la Colegiul "Murgoci".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu