Elevii brăileni, premiaţi la două concursuri naţionale de istorie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni, premiaţi la două concursuri naţionale de istorie

• la Concursul “Călători prin istorie”, echipajul compus din doi elevi de la “Ion Băncilă” a câştigat premiul III • o echipă formată din trei elevi de la “Murgoci” s-a clasat pe locul 5 la Concursul “Cultură şi civilizaţie în România” şi a obţinut o menţiune

 

Elevii brăileni şi-au demonstrat încă o dată valoarea, câştigând distincţii la două competiţii naţionale de istorie. Este vorba despre Concursul naţional “Călători prin istorie”, desfăşurat la sfârşitul lunii mai, la Constanţa. Echipajul format din elevii Mario Florentin Bejenario şi Lucian Ştefan Leşu, clasa a V-a la Şcoala Gimnazială “Ion Băncilă”, pregătiţi de prof. Silvia Manea, s-a numărat printre laureaţii ediţiei, cei doi fiind recompensaţi cu premiul al III-lea.

Tema concursului a fost “2017 - anul Ovidiu” şi a constat în două probe, una teoretică şi una practică. Competiţia a avut ca scop valorificarea formativă a istoriei în vederea antrenării gândirii critice, participării active şi conştiente la promovarea şi ocrotirea valorilor politice, sociale, culturale ce aparţin individului, comunităţii şi umanităţii în egală măsură. Evenimentul a reunit peste 120 de elevi.

Cea de-a două distincţie obţinută de elevii noştri a fost la Concursul Naţional Interdisciplinar “Cultură şi Civilizaţie în România”, organizat în perioada 13-16 mai 2017 la Râmnicu-Vâlcea. În competiţie au participat concurenţi din 30 de judeţe ale ţării, echipajul format din elevele Alexandra Bălţat, Roxana Ciutacu şi Cristina Jelăveanu, clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, coordonate de prof. Ştefan Aftodor, reuşind să se claseze pe locul 5 şi să obţină o menţiune.

Concursul “Cultură şi civilizaţie în România” este o competiţie cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul liceal şi cuprinde trei secţiuni: “Studiu privind particularităţi etnografice/etnologice şi lingvistice locale”, “Studiu privind mentalităţi culturale şi cercetare sociologică” şi “Monografii istorice locale”. Competiţia este structurată pe două probe: teoretică - pregătirea unui portofoliu care cuprinde prezentarea scrisă din perspectivă teoretică a temei alese, şi practică - susţinere/ilustrarea temei alese.

Felicitari elevilor şi profesorilor îndrumători!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro