Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni, interesați să plece la studii în străinătate

* ieri, la două ore de la deschidere, peste 300 de liceeni trecuseră pragul evenimentului World Education Fair, desfășurat la Biblioteca Județeană * aceștia au putut discuta cu reprezentanții universităților din Olanda, Marea Britanie, Germania și alte țări europene

 

Cât costă să studiez în afară? Care este și cum decurge procesul de admitere? Cât mă costă viața ca student internațional? Ce opțiuni am după absolvire? La toate aceste întrebări și multe altele au putut găsi un răspuns liceenii brăileni care au participat, ieri, la World Education Fair, cel mai mare târg de consultanță educațională din România.

Desfășurat la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” de către IntegralEdu, evenimentul a atras sute de elevi dornici să afle cât mai multe informații despre facultățile din Olanda, Marea Britanie, Germania etc., programul “Work and Travel” sau tabere educaționale ce se organizează în întreaga lume. Spre exemplu, ieri, la doar două ore de la deschiderea târgului, peste 300 de tineri vizitaseră standurile universităților. Iar elevii au continuat să vină “în valuri” până la închidere, adică ora 16.00.

“Acest eveniment le oferă în primul rând informațiile necesare în ceea ce privește programele de studiu de la universitățile din afara țării, dar în același timp și direcția pe care ei ar trebui să o urmeze atunci când vorbim de pregătirea unui dosar de admitere, respectiv procesul de admitere în cadrul unei astfel de universități. Le oferim sprijin în ceea ce privește orientarea profesională, activitățile extracuriculare pe care ar trebui să le urmeze, dar îi asistăm și în proceduri precum identificarea unui loc de cazare și pregătirea pentru plecare“, ne-a declarat Gabriel Rusu, manager al departamentului pe universități din cadrul IntegralEdu.

În ceea ce privește preferințele elevilor vizavi de țara în care vor să studieze, dacă în trecut Marea Britanie era pe primul loc, acum în top se află facultățile din Olanda, motivul principal fiind taxele de studiu mai mici, mai exact de 2.200 euro/an, iar în primul an este redusă la jumătate. “Mi se par accesibile taxele și de asta mă gândesc să merg în Olanda la facultate. Adică nu sunt sume enorme, ca în Anglia, unde oricât aș vrea, efectiv nu mi-aș permite”, ne-a declarat Mădălina T., una dintre elevele care au participat ieri la târgul educațional de la Bibliotecă.

Potrivit unui studiu Integraledu, cele mai “vânate” specializări în 2022 de către elevii care vor să studieze peste hotare sunt: Computer Science, Economie și Afaceri, Artă și Design, Inginerie, Drept,  Psihologie, Turism, Politică și Relații Internaționale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro