• cu ocazia celei de a III-a ediții a „Zilei Porților Deschise”, prilejuită de sărbătorirea Zilei Instituției Prefectului - județul Brăila, pe platoul din fața Palatului Administrativ au fost amenajate standuri ale unităților militare din Garnizoana Brăila • Brigada 10 Geniu și Flotila Fluvială au promovat profesia militară și oferta educațională a MApN
Porți Deschise la Instituția Prefectului - Județul Brăila, cu tehnică de luptă și oferte educaționale pentru elevii brăileni.
Astfel, sâmbătă, 30 martie, cu ocazia celei de a III-a ediții a „Zilei Porților Deschise”, prilejuită de sărbătorirea Zilei Instituției Prefectului - județul Brăila, unitățile militare din cadrul Garnizoanei Brăila au participat la eveniment cu mai multe standuri de promovare a profesiei militare și a ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale pentru anul de învățământ 2024-2025.
Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” a fost reprezentată la eveniment de către Grupul 5 EOD, cu tehnică destinată instruirii structurilor EOD specializate în executarea misiunilor specifice privind detecţia, neutralizarea/distrugerea muniţiilor convenţionale neexplodate şi dispozitivelor explozive improvizate, precum și de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, care a încântat publicul cu un program artistic.
Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” a participat, de asemenea, la cea de a III-a ediție a „Zilei Porților Deschise la Prefectura Brăilei”, organizată de Instituția Prefectului. Pe platoul din fața Palatului Administrativ, marinarii militari i-au așteptat pe brăilenii de toate vârstele cu un stand de prezentare a activităților desfășurate de capabilitățile fluviale. Totodată, ofițerii Flotilei au promovat cariera militară și instituțiile militare de învățământ, cei mici fiind fascinați de profesia de marinar militar.
Tematica aleasă pentru ediția 2024 a Zilei Instituției Prefectului - județul Brăila a reflectat, pregnant, uniunea spiritualității religioase a comunității brăilene. Evenimentul a inclus o expoziție de icoane, o expoziție de cămăși tradiționale românești, o prezentare în imagini a istoriei Cetății Brăilei, precum și a Mitropoliei Proilaviei. De asemenea, participanții la eveniment au urmărit un program artistic susținut de Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, de Ansamblul etnofolcloric „Nicolae Bălan Pucioagă”, de la Valea Cânepii, și de Nicoleta Ghelase.