Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni au luat note mai bune la matematică, la Evaluarea Națională

* dacă la prima simulare organizată de ISJ Brăila în luna ianuarie promovabilitatea la această disciplină a fost de doar 47,02%, după simularea națională procentul a crescut la 67,47% * și la Bacalaureat rezultatele sunt mai bune la proba obligatorie a profilului și specializării * la toate probele, rezultatele obținute de elevii brăileni depășesc media națională

 

Elevii brăileni au aflat, la sfârșitul săptămânii trecute, ce note au obținut la simulările naționale ale examenului de Evaluare Națională (4 - 6 aprilie) și Bacalaureat (28 - 31 martie), organizate de Ministerul Educației. Rezultatele sunt mai bune față de simularea județeană din luna ianuarie, la toate disciplinele fiind depășită media națională.

Începem cu Evaluarea Națională. Conform datelor transmise de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila, la simulare au fost așteptați să susțină cele două probe - Limba română și Matematică - un număr de 2.676 elevi. La română s-au prezentat doar 2.280 elevi, iar procentul de promovabilitate (note peste 5) este de 77,8%. La Matematică, proba a fost susținută de 2.272 elevi, iar rata de promovare este de 67,47%. Precizăm că la niciuna din cele două discipline nu s-a obținut nota 10.

În ceea ce privește simularea Bacalaureatului, la nivelul județului Brăila au fost așteptați să susțină probele 2.182 elevi, dintre care 1.750 elevi de clasa a XII-a și 432 elevi de clasa a XIII-a. La prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, au fost prezenți 1.584 elevi, promovabilitatea fiind de 78,4%. La proba obligatorie a profilului - Matematică sau Istorie - s-au prezentat 1.562 elevi, iar promovabilitatea este de 70,99%. În final, la ultima probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării, s-au prezentat 1.505 elevi, iar rata de promovare este de 77,60%. La simularea Bacalaureatului s-au obținut multe note de 10, după cum urmează: Limba română - 5, Istorie - 7, Matematică - 5, Biologie -5, Fizică - 4, Geografie - 4, Informatică - 2, Chimie - 1, Filosofie - 1.

Comparând notele oținute de elevi la simularea națională organizată de Ministerul Educației cu cele de la simularea județeană organizată de ISJ Brăila în luna ianuarie, vom observa că elevii brăileni au obținut rezultate mai bune. Spre exemplu, la Evaluarea Națională, la simularea din ianuarie rata de promovare la Matematică a fost de doar 47,07%, iar acum de 67,47%. La Limba română, promovabilitatea la simularea județeană a fost de 81,49% (77,8% la simularea națională). La Bacalaureat, la proba obligatorie a profilului și specializării, promovabilitatea a crescut de la 66,46% (simularea județeană) la 70,99% (simularea națională).

 

Rezultate peste media pe țară

Așa cum arată datele Ministerului Educației, Brăila are o promovabilitatea mai mare decât media națională atât la Evaluarea Națională, cât și la Bacalaureat.

La Evaluarea Națională, promovabilitatea pe țară la Limba și literatura română este de 70,53%, iar la Matematică de 60,58%. La BAC, pe cele trei probe, statistica arată astfel: Limba și literatura română – 68,31%, proba obligatorie a profilului și specializării – 59,73%, proba la alegere a profilului și specializării – 70,92%.

Reamintim că rezultatele obținute de elevi la simulări sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele nu se contestă și nu se trec în catalog, cu excepția situațiilor excepționale, în care se dorește consemnarea notelor în catalog.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro