Mergi la conţinutul principal

Elevii brăileni au experimentat ochelarii care simulează efectele drogurilor

• experienţa inedită le-a fost oferită în cadrul întâlnirilor cu poliţiştii, organizate în “Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

 

În această săptămână, de prevenire a crimninalităţii, elevii au întâlniri palpitante cu poliţiştii şi învaţă cum să se ferească de acţiunile care le pot marca viitorul. Delicvenţa juvenilă şi victimizarea copiilor au fost principalele teme abordate în primele două zile din această săptămână. Partenerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila sunt Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.

Ediţia de anul acesta a “Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” a avut un element de noutate, la categoria “prevenire consum de droguri”. Au fost folosiţi de către elevi ochelari speciali care simulează efectele consumului de droguri, respectiv efectele consumului de alcool. Cele două perechi de ochelari sunt folosite de poliţişti pe tot parcursul acestei săptămâni, drept un instrument de conştientizare a cetăţenilor cu privire la efectele consumului de astfel de substanţe nocive.

Elevilor li s-a dat o sarcină simplă: să traverseze o distanţă scurtă, urmând traiectoria  unor pahare din plastic fără să le atingă. Sarcina a fost realizată, iniţial, fără ochelari, apoi cu aceştia. Elevii au înţeles astfel cum o sarcină simplă poate deveni complicată.

Poliţiştii compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, împreună cu cei ai Secţiei 1 de Poliţie Rurală Brăila, au vizitat elevii din localităţile Măraşu, Ţăcău şi Băndoiu pentru a le aduce în atenţie cele mai importante aspecte din domeniul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. Elevii din Ianca s-au întâlnit şi ei cu poliţiştii pentru o activitate interactivă şi educativă.

Cele mai importante recomandări transmise elevilor au fost acelea de a nu se certa între ei, a nu se jigni unul pe celălalt şi a nu se lua la bătaie. S-a atras atenţia vizavi de consumul de alcool şi droguri, mai ales că acestea îi pot determina pe elevi să comită fapte violente pentru care vor plăti. Important este ca adolescenţii să îşi aleagă cu grijă şi prietenii, tocmai pentru a nu intra în anturaje nepotrivite. S-a atras atenţia şi vizavi de pericolul de pe internet şi reţelele de socializare.

Elevii au fost atenţionaţi să nu posteze fotografii în ipostaze indecente, să nu intre în conversaţii cu persoane care nu le inspiră încredere şi să anunţe imediat când li se fac propuneri indecente.

Săptămâna prevenirii criminalităţii continuă în judeţul Brăila cu activităţi de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului (tâlhării, furturi, înşelăciuni prin telefon), de prevenire a infracţiunilor contra persoanei (loviri şi alte violenţe, ameninţări), precum şi de prevenire a accidentelor rutiere.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro