• activităţi de prevenire pe această linie au fost şi sunt derulate de Centrul Antidrog Brăila, încă de la începutul anului • este vorba despre o diversitate de proiecte la care participă elevi din mai multe unităţi de învăţământ, toate având ca numitor comun prevenţia în ce priveşte consumul de droguri
Centrul Antidrog Brăila desfăşoară activităţi multiple cu elevii din mai multe unităţi şcolare, pe linia prevenirii consumului de droguri.
Activităţile de prevenire care au debutat la începutul anului şcolar 2016-2017 în cadrul proiectelor iniţiate de către CPECA (Centru de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog) Brăila sau unităţile şcolare, au continuat pe parcursul vacanţei de vară, cu cele derulate în cadrul programelor implementate de Ministerului Educaţiei şi Cercetării: şcoala de vară şi Grădiniţa de vară. În cadrul acestor două programe, în luna iulie, au fost realizate o serie de activităţi de prevenire la Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza” şi la Grădiniţele nr. 1, 49 şi 51, la care au participat elevi de gimnaziu, preşcolari şi cadre didactice.
Alte proiecte implementate de Centru Antidrog au fost: “Adolescenţă fără dependenţă” – ediţia a VI-a, (adresat elevilor de gimnaziu) şi “Noile substanţe psihoactive – un pericol real” – ediţia a II-a (adresat elevilor de liceu). Totodată, o componentă a prevenirii s-a adresat şi părinţilor elevilor, prin proiectul “Învaţă ca să-ţi înveţi copilul!”.
Proiectul “Adolescenţă fără dependenţă” s-a desfăşurat în parteneriat cu Serviciul de Probaţiune Brăila, Societatea Naţională de Cruce Roşie – Filiala Brăila şi două şcoli gimnaziale, beneficiarii fiind 200 elevi, iar proiectul - “Noile substanţe psihoactive – un pericol real” s-a desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi 7 unităţi de învăţământ liceal din municipiu. Proiectul “Învaţă ca să-ţi înveţi copilul!” a fost în parteneriat cu 4 unităţi de învăţământ, 2 gimnaziale şi 2 liceale.
În prezent, CPECA Brăila derulează activităţi de prevenire în cadrul proiectului de tradiţie iniţiat de Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” din Brăila – “Clubul de vacanţă”, în perioada iulie – august 2017. Atelierele “Clubului de vacanţă” oferă copiilor participanţi oportunitatea de a petrece timpul liber într-un mod plăcut prin joc, cunoaştere, experiment şi dezvoltare personală – ca alternativă la comportamentele nedorite.