Elevii brăileni, în Cartea Recordurilor | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
BCR România, cea mai mare lecţie de educaţie financiară din lume

Elevii brăileni, în Cartea Recordurilor

• pe 31 octombrie, de Ziua Internaţională a Economisirii, 13.230 de români din 25 de oraşe din ţară, printre care şi Brăila, au participat la cea mai mare lecţie de educaţie financiară • iniţiativa aparţine Băncii Comerciale Române, în cadrul programului de educaţie financiară “Şcoala de Bani” • recordul a fost omologat de reprezentanţii Guinness World

 

România a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare lecţie de educaţie financiară din lume. Pe 31 octombrie, 13.230 de români din 25 de oraşe din ţară  au aflat ce înseamnă să fii independent financiar, cum să îţi faci bugetul zilnic sau cum să îţi stabileşti obiective financiare realiste pe termen scurt, mediu şi lung. Iniţiativa aparţine Băncii Comerciale Române, în cadrul programului de educaţie financiară “Şcoala de Bani”. Evenimentul a avut loc chiar de Ziua Internaţională a Economisirii şi obiectivul a fost îndeplinit cu sprijinul profesorilor de educaţie financiară din programul “Şcoala de Bani” şi a partenerilor BCR din 59 de locaţii.

Municipiul Brăila s-a aflat printre oraşele înscrise în harta locaţiilor avizate riguros de reprezentanţii Guinness World Records şi, pe 31 octombrie, sala Filarmonicii Lyra “George Cavadia” s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru cei 200 de elevi ai liceelor “Nicolae Iorga”, “Ion Ghica”, "Panait Cerna" și "D.P. Perpessicius" curioşi să afle mai multe despre independenţa financiară.

Cu ajutorul lor şi a tuturor participanţilor din ţară, a doua zi, pe 1 noiembrie, recordul pentru cea mai mare lecţie de educaţie financiară din lume a fost omologat de reprezentanţii Guinness World Record, care au fost prezenţi în România pentru a participa la tentativa oficială şi a certifica numărul de participanţi. Pentru ca recordul să fie validat era necesară participarea simultană a cel puţin 5.624 de persoane, acesta fiind numărul de participanţi înregistrat în 2013 de o iniţiativă similară care a avut loc în Statele Unite.

Recordul aparţine românilor şi României, reuşita este a noastră, a tuturor celor care au încredere că drumul spre prosperitate trece prin educaţie, drumul spre independenţa financiară trece prin educaţie. Recordul aparţine oamenilor care au intrat în sălile de curs şi celor care nu au reuşit, dar şi-au dorit. Recordul aparţine colegilor mei care demonstrează şi cu această ocazie că banking înseamnă, în primul rând, oameni şi comunităţi în jurul unei misiuni comune. Suntem mândri că am reuşit să contribuim, prin mobilizarea exemplară a colegilor mei din bancă, la organizarea unui eveniment de o asemenea amploare în întreaga ţară. România are nevoie de încredere, iar această încredere se naşte din realizări, vine atunci când demonstrăm că putem să ne mobilizăm împreună pentru o cauză importantă, care ţine de viitorul fiecăruia dintre noi. Responsabilitatea noastră este să punem la dispoziţie resursele, inclusiv şi mai ales educaţionale, pentru a contribui la crearea de prosperitate în România, a declarat prin intermediul unui comunicat de presă Sergiu Manea, CEO BCR.

Parteneri în depăşirea recordului mondial pentru cea mai mare oră de educaţie financiară au fost marile universităţi din România. În Galaţi, Universitatea “Dunărea de Jos” a sprijinit evenimentul cu ajutorul studenţilor din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor .

 

Un sfert dintre români nu economisesc deloc

În fiecare an, Grupul ERSTE, din care face parte şi Banca Comercială Română, realizează studii despre cunoştinţele financiare şi nivelul de economisire în ţările din Europa Centrală şi de Est. Rezultatele de anul acesta arată că un sfert dintre români nu economisesc deloc şi doar 17% dintre aceştia au economisirea printre priorităţi. Restul pun deoparte doar ce le rămâne la final de lună sau de an. De asemenea, mai mult de o treime dintre români cred că nu sunt pricepuţi să-şi gestioneze banii, că nu au talent la acest lucru.

“La «Şcoala de Bani», românii înţeleg că gestionarea banilor se învaţă, exact ca orice alt lucru în viaţă. Învaţă cum să-şi gestioneze bugetul zilnic, cum să stabilească obiective financiare realiste pe termen scurt, mediu şi lung şi cum să facă să le atingă şi să fie independenţi financiar”, se mai precizează în comunicat.  

Studiul mai arată că numărul românilor care se simt bine informaţi în ceea ce priveşte educaţia financiară creşte de la an la an, chiar dacă în procente mici. O treime dintre români se consideră bine informaţi financiar, iar la capătul opus, 4 din 10 români cred că nu sunt deloc bine informaţi pe această temă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro