Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevii au invins Guvernul

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, luni, ca alocatiile pentru copii vor fi acordate tuturor elevilor pina la finalizarea cursurilor liceale, chiar daca au implinit virsta de 18 ani.
"Am tinut cont ca multi elevi implinesc aceasta virsta in clasa a XI-a sau a XII-a. Pina la incheierea cursurilor liceale, alocatiile vor fi acordate. Acest lucru este un stimulent important, mai ales in mediul rural", a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu, dupa sedinta BPC al PNL.
Elevii din mai multe judete ale tarii au anuntat ca declanseaza greva japoneza, in semn de protest fata de Ordonanta de Urgenta a Guvernului potrivit careia elevii care au implinit 18 ani nu vor mai beneficia de alocatia de stat.
Ministerul Muncii, Egalitatii de Sanse si Familiei a initiat o ordonanta de urgenta care a fost aprobata de Guvern la sfirsitul anului trecut (OUG 97/2007) si care prevede ca, incepind cu 1 ianuarie 2008, elevii vor primi alocatia de stat doar pina la implinirea virstei de 18 ani.
La ora actuala, ordonanta de urgenta isi produce efectele, insa poate suferi modificari dupa dezbaterea in Parlament. Ordonanta de Urgenta a Guvernului modifica astfel prevederea care se aplica din 1998, conform careia elevii primeau alocatia de stat pina la terminarea liceului, chiar daca depaseau virsta de 18 ani.
Federatia Sindicatelor din Invatamint "Spiru Haret" a anuntat ca este solidara cu actiunea de protest a elevilor din mai multe judete, care au declansat greva japoneza nemultumiti de Ordonanta de Urgenta potrivit careia elevii care au implinit 18 ani nu vor mai beneficia de alocatia de stat.
Federatia sindicala a apreciat ca in urma eliminarii din textul legii a prevederii potrivit careia alocatia se acorda pina la finalizarea cursurilor unei scoli afecteaza aproximativ 218.000 de elevi, care au avut "proasta inspiratie sa implineasca virsta de 18 ani pina la sfirsitul anului scolar".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii