Mergi la conţinutul principal
Grafică și pictură

Elevii Școlii Populare de Arte expun la Centrul de Creație

* vernisajul a avut loc luni, 14 februarie, la Galeria Violon d’Ingres a Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila * iubitorii de artă și frumos pot vizita expoziția până pe data de 14 martie a.c.

 

Expoziție de grafică și pictură la Centrul de Creație Brăila, cu participarea talentaților elevi, artiști în devenire, ai Școlii Populare de Arte din municipiu.

Astfel, potrivit comunicatului remis de organizatori, Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) și Școala Populară de Arte și Meserii ”Vespasian Lungu” a organizat, în ziua de luni, 14 februarie 2022, la Galeria Violon d’Ingres din Piața Traian nr. 2, vernisajul Expoziției de grafică și pictură intitulată ”Vine primăvara!”. Expoziția este semnată de elevii claselor de pictură și, respectiv, grafică, coordonați de profesorii Nela Constantinescu și Cristian Radu (artiști plastici) ai Școlii Populare de Arte ”Vespasian Lungu”.

”Tema aleasă este venirea primăverii, iar interpretările elevilor sunt diverse, de la flori și păsări la peisaje ales colorate și sugestive și, indiferent de tehnica aleasă, pictură sau grafică, toate evidențiază inventivitatea și originalitatea artiștilor în devenire. Vernisajul expoziției va fi transmis live pe pagina de Facebook a organizatorului - Centrul.de.Creatie.Braila, iar brăilenii în căutare de frumos pot vizita expoziția până în data de 14 martie 2022, cu respectarea legislației Covid-19 în vigoare”, precizează reprezentanții Centrului de Creație Brăila.

Potrivit organizatorilor, Galeria Violon D'Ingres a fost creată pentru a sprijini activitatea creatorilor de artă neprofesionistă, prin punerea la dispoziție a spațiului special destinat, la etajul al II-lea al clădirii din Piața Traian, nr. 2 (Centrul de Creație). De data aceasta, oaspeții Galeriei Violon D'Ingres sunt elevii Școlii Populare de Arte ”Vespasian Lungu”.

”Principiul fundamental al funcționării acestei galerii este promovarea creațiilor artistice neprofesioniste - un important factor de susținere a vieții culturale - promovând creația artistică a amatorilor prin asigurarea vizibilității acesteia. Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila invită, pe această cale, toți iubitorii de frumos, prin talentul cu care au fost înzestrați, să se adreseze instituției pentru a-și expune gratuit lucrările oferind, astfel, ocazia, pentru călătorul grăbit și prins în agitația tumultuoasă a zilelor moderne, să-și îndrepte pașii spre această galerie, unde va întâlni un loc plăcut ochiului și folositor sufletului, cu lucrări realizate din pasiune pentru artă, se mai precizează în comunicatul Centrului de Creație Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro