Mergi la conţinutul principal

Elevii Şcolii de Vară a Muzeului din Ianca, pe urmele istoriei

• timp de două săptămâni, aceştia au fost în căutarea eroilor neamului din judeţul Brăila • mai mult, au învăţat de la salvatori cum să acorde primul ajutor în caz de accidente, în contextul în care ediţia din acest an s-a intitulat “De la micii Sanitari la Regina Maria, mama răniţilor”

 

Ediţia a XI-a a Şcolii de Vară a Muzeului din Ianca s-a încheiat, vineri. Zeci de elevi de clase primare din cadrul Liceului Teoretic “Constantin Angelescu” din localitate au “absolvit” cu brio şcoala de vară, asimilând informaţii consistente din domeniul istoriei. Mai mult, ediţia din acest an s-a încadrat în proiectul “Ianca - Centenar - Unire şi recunoştinţă”, finanţat de către Consiliul Judeţean Brăila, şi cofinanţat de KFC RO şi Regia Naţională a Pădurilor. Tematica a fost “De la micii sanitari la Regina Maria - mama răniţilor”, iar pe parcursul celor două săptămâni de şcoală, copiii au învăţat să acorde primul ajutor în caz de accidente, au participat la acţiuni dedicate educaţiei sanitare şi au fost în două excursii.

Prima excursie a fost pe raza teritoriului Ianca, în cele şase sate componente, în căutarea eroilor. Cei mici au vizitat bisericile din zonă, cimitirele cu eroi căzuţi, monumentele ridicate în cinstea lor, Casa memorială a Părintelui Dometie de la Târlele Filiului şi s-au întâlnit cu bătrâni ai satului. Cea de-a doua ieşire a fost la Depozitul de cabaline de la Râmnicelu, apoi în municipiul Brăila. Pe parcursul ambelor deplasări, elevii au fost însoţiţi de membri ai Biroului Executiv al Asociaţiei “Cultul Eroilor Gen. Stan Poetaş” - Brăila.

La finalul şcolii de vară, participanţii juniori au primit diplome de participare.

“Echipa de proiect a Şcolii de Vară, ediţia a XI-a, intitulată «De la micii Sanitari la Regina Maria, mama răniţilor» aduce sincere mulţumiri finanţatorului proiectului, cofinanţatorilor şi partenerilor. Cu ajutorul lor, am putut desfăşura întocmai programul propus, fiind pentru elevii participanţi un bun prilej de recreere, educaţie şi formare ca viitori şi demni cetăţeni ai patriei noastre. Ne-am convins, încă o dată, cât este de necesar ca aici, la Ianca, să se organizeze o asemenea activitate”, se precizează într-un comunicat de presă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro