Mergi la conţinutul principal

Elevii, învăţaţi să se ferească de agresori, tâlhari ori escroci

În prima zi din cadrul acţiunii "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii", elevii au primit vizita poliţiştilor care le-au vorbit despre situaţiile în care pot deveni victime ale unor infracţiuni. Poliţiştii au prezentat exemple de situaţii în care un copil poate fi victima unei tâlhării, a agresivităţii şi violenţei, a abuzului de orice tip, a înşelătoriei. Elevilor li s-a vorbit şi despre pericolul de pe internet, când prin intermediul unor site-uri de socializare pot fi ademeniţi şi hărţuiţi. Alături de copii au fost poliţiştii de proximitate, de prevenire, cei de la poliţiile orăşeneşti şi de la posturile comunale de poliţie, percum şi specialiştii Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) - Centrul Regional Galaţi.
Faţă în faţă cu oamenii în uniformă au fost, luni, minorii şcolilor gimnaziale "Al.I.Cuza", "Mihail Sadoveanu", "Mihai Viteazul" şi "Radu Tudoran", din municipiul Brăila, din comunele Gradiştea, Bordei Verde, Mircea Vodă, Şuţeşti, Racoviţa, Viziru, Berteştii de Jos, Jirlău, Surdila Găiseanca, Surdila Greci, Ulmu, Cireşu, Dudeşti, Vişani Chiscani şi Tichileşti. Gazde ale poliţiştilor au fost, luni, şi colegiile şi liceele: "N. Angelescu" Ianca, "N.Titulescu" Însurăţei, "G.Vâlsan" Făurei, "Matei Basarab" Măxineni, şi Centrul şcolar de Educaţie Incluzivă Brăila. "Elevii şcolii Gimnaziale «Al.I.Cuza» au primit informaţiile necesare pentru o siguranţă de nota 10, în scopul de a nu fi implicaţi în evenimente neplăcute, pe drumul spre şcoală, în traficul rutier, la şcoală, la joacă sau chiar acasă. Un moment atractiv şi distractiv, dar şi foarte educativ pentru copii l-a reprezentat exerciţiul demonstrativ prin care poliţiştii au arătat importanţa purtării centurii de siguranţă, atunci când călătoresc cu autoturismul", a precizat scms. Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Specialistul Centrului Regional Galaţi al ANITP a prezentat modurile prin care tinerele fete sunt ademenite în reţele de prostituţie, cum procedează cei care se ocupă de racolare, care sunt etapele prin care o persoană devine victimă a traficului de fiinţe umane.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro