Săptămâna trecută, la Grupul Şcolar "Saligny" s-a desfăşurat o vizită în cadrul unui proiect Leonardo care a pus bazele unui parteneriat dintre şcoli tehnice din Europa reprezentând Finlanda, Germania, România, Slovenia şi Turcia. Cu această ocazie, prof. Birgit Meyer-Woycke din Germania a prezentat portofoliul realizat cu ocazia reuniunii de proiect din Berlin apoi au fost discutate şi analizate sistemele educaţionale din ţările partenere şi curricula la Mecatronică şi Tehnică de calcul. În cadrul activităţilor practice a fost realizat un nou miniproiect. Acesta s-a axat, în principal, pe utilizarea unui soft Moeller pentru comanda unei scheme de automatizare prin intermediul unui automat programabil şi glosarul de termeni corespunzători. În derularea activităţilor s-au implicat şi elevi din partea şcolii gazdă, printre cei mai activi aflându-se Mariana Berbecaru, Daniel Hatos, Alexandru Moise, Ionuţ Mocăniţă şi Silviu Cărbunaru.
Următoarea reuniune şi ultima în cadrul proiectului se va desfăşura la Celje-Slovenia, în luna aprilie şi va fi acompaniată de un seminar internaţional de diseminare şi valorizare a proiectului.
Coordonatorii proiectului, profesorii Michaela şi Florin Grădinaru, au precizat că principalul liant al acestui parteneriat îl constituie interesul pentru automatizări industriale, mecatronică şi tehnică de calcul. Grupul Şcolar Industrial "Anghel Saligny" poate utiliza materialele dezvoltate în cadrul acestui proiect ca suport auxiliar pentru module dintr-o arie largă de specializări ale domeniului electric şi pentru specializarea Tehnician operator tehnică de calcul. În cadrul proiectului există şi o secţiune distinctă cu activităţi în domeniul audio-video, întrucât unele şcoli participante au clase în acest profil.