Mergi la conţinutul principal

Elevi la sediul Poliţiei Brăila. Nu au comis vreo infracţiune, ci au mers pentru a vedea ce înseamnă munca de poliţist

întâlnirea elevilor cu oamenii în uniformă s-a desfăşurat joi, fiind vorba despre o activitate de tipul porţilor deschise în cadrul Proiectului “Ziua ştafetei - acum decid eu”

 

Elevii Şcolii Gimnaziale “Ion Creangă” Brăila şi Liceului Teoretic “Panait Cerna” Brăila au dat “buzna” în sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

În ziua de 23 noiembrie, la IPJ a fost organizată o activitate de tipul porţilor deschise în cadrul Proiectului “Ziua ştafetei - acum decid eu”.

Activitatea a fost deschisă de către poliţişti din cadrul Serviciului Resurse Umane, care le-au prezentat elevilor atribuţiile conferite de lege instituţiei poliţiei, structura organizatorică a instituţiei de poliţie, oferta educaţională a unităţilor de învăţământ din cadrul MAI, probele de examen pentru admiterea în aceste instituţii. Ulterior, elevii, împărţiţi pe grupe, au fost preluaţi de poliţişti criminalişti, de proximitate, de ordine publică şi de prevenire - “mentori” în accepţiunea proiectului, pentru a asista la o zi de muncă a acestora.

Fiecare elev a avut ocazia de a observa, în mod direct, ce presupune activitatea de poliţie desfăşurată de structura la care a fost repartizat şi a înţeles ce înseamnă efectiv munca desfăşurată de oamenii legii. Elevii au avut posibilitatea să “muncească” cot la cot cu poliţiştii, să experimenteze unele dintre activităţile acestora, să-şi exprime opiniile şi să transmită un feed-back referitor la această zi. După ce au terminat programul de lucru, elevii şi-au împărţit experienţele unii altora, explicând în ce a constat activitatea fiecăruia. Tinerii s-au arătat impresionaţi de munca de poliţist şi mulţi au spus că vor să aleagă această meserie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro