• Cristian Marius Done, Teodora Sara Stoienescu şi Eduard Iulian Ivan, toţi trei proaspăt absolvenţi ai Şcolii Gimnaziale “Fănuş Neagu”, formează trioul decarilor la admiterea la liceu de anul acesta • colegi de clasă încă din primul an de şcoală, cei trei campioni vor fi în continuare colegi la Colegiul “Murgoci”, băieţii alegând specializarea Matematică-Informatică, iar Teodora specializarea Ştiinţe ale naturii • cotidianul “Obiectiv” i-a premiat pe aceştia pentru rezultatele excelente
Sunt colegi de clasă încă din primul an de primară, s-au susţinut mereu unii pe alţii în toţi cei opt ani de şcoală, au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, iar acum se pot mândri şi cu media 10 la admiterea la liceu. Vorbim despre Cristian Marius Done, Teodora Sara Stoienescu şi Eduard Iulian Ivan, toţi trei proaspăt absolvenţi ai Şcolii Gimnaziale “Fănuş Neagu”, care vor continua să fie colegi la “Murgoci”, liceul unde au ales să îşi continue studiile. Ba chiar ne-au povestit amuzaţi cum, la înscriere, deşi nu încăpea nicio îndoială că vor intra la specializarea dorită, au fost îndrumaţi să mai pună totuşi 2-3 opţiuni.
Păstrând tradiţia, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” i-a premiat pe cei trei pentru rezultatele excelente obţinute. Fără alte introduceri, vă invităm să-i cunoaşteţi pe “decarii” admiterii la liceu 2020.
Cristian Marius Done: “Oricât de mult te-ai pregăti pentru examen îţi trebuie şi puţin noroc”
Elev de 10 în toţi anii de gimnaziu, la fel ca ceilalţi doi colegi ai săi, Cristian ne-a mărturisit că este încântat de rezultatul său, mai ales că nu trebuie să stea cu emoţii la admiterea la liceu.
“Nu mă aşteptam să iau 10 la Evaluarea Naţională, dar am reuşit până la urmă. Eram mai sigur pe mine la mate. La română nu eram la fel de sigur, dar am avut noroc. Oricât de mult te-ai pregăti, îţi trebuie şi puţin noroc. Examenul mi s-a părut mai greu ca în anii trecuţi, dar nu mă refer la subiecte, ci la faptul că a fost şi pandemia de coronavirus, iar asta a însemnat un stres în plus. A trebuit să facem ore de acasă, nu puteam să înţeleg la fel de bine lecţiile ca la clasă, dar ne-am descurcat”, ne-a spus acesta.
Adolescentul ne-a declarat că nu a stat numai cu cărţile în braţe pentru a avea 10 pe linie în toţi anii de gimnaziu, cum ar putea crede unii. În schimb, mărturiseşte că încă din clasa a V-a, scopul lui a fost să ajungă la un liceu de top, a muncit pentru asta, iar acum visul i se va împlini, pentru ca va intra la Colegiul “Murgoci”, specializarea Matematică-Informatică.
“În gimnaziu pot spune că am avut o viaţă obişnuită de elev. Am putut să şi învăţ, să mă şi distrez, să le fac pe toate cum trebuie. Am mers şi la olimpiade, la matematică şi engleză, şi la concursuri de lingvistică”, ne-a mai declarat acesta.
Întrebat cum ar descrie examenul de Evaluare Naţională, acum că a trecut prin acest hop, adolescentul a răspuns: “Nu am subestimat vreo secundă acest examen. Prima oară ţi se pare greu, că e un pas mare în viaţa ta de elev. După ce îl dai, ţi se pare mai uşor”.
Teodora Sara Stoienescu: “Nu mă aşteptam să iau 10”
Pe cât este de modestă, pe atât este de ambiţioasă. Teodora ne-a povestit că a avut mari emoţii înainte de examen, chiar dacă au avut de învăţat doar materia de pe primul semestru.
“Când am ajuns în sală m-am liniştit. Dar înainte am avut emoţii mari. Nu ştiam ce o să pice, cum o să fie examenul în sine, deşi am făcut destule teste de antrenament. Am avut un avantaj că s-a dat materia de pe semestrul I, însă asta nu înseamnă că nu am stat cu emoţii. M-am bucurat mult când am văzut rezultatul. Chiar nu mă aşteptam la 10, că depindea de corectori, de interpetare”, ne-a spus adolescenta.
La fel ca ceilalţi doi decari ai admiterii la liceu, Teodora ne-a spus că a ales Colegiul “Murgoci”, însă specializarea Ştiinţe ale naturii.
“Din clasa a VII-a, când am participat la olimpiadă la biologie, m-am gândit că ar fi o idee bună medicina pe viitor. Îmi place biologia foarte mult. Nu sunt hotărâtă acum dacă o să fiu medic, dar ar suna bine”, afirmă aceasta.
Teodora mărturiseşte şi ea că nu a stat numai cu capul în cărţi pentru a avea media 10 în gimnaziu. Spune că pur şi simplu a prins din clasă şi acasă doar aprofunda ceea ce învăţa la şcoală.
Despre adolescentă mai trebuie să ştiţi că în gimnaziu a reprezentat Brăila la olimpiada naţională de fizică. De asemenea, ea a participat şi la judeţenele de limba română, matematică şi română.
Eduard Iulian Ivan: “Clasa a VIII-a nu este un sprint. Este un maraton”
Eduard susţine că rezultatul excelent de la Evaluarea Naţională şi media din clasele V-VIII se datorează unui efort susţinut. Acesta mărturiseşte că a muncit foarte mult pe parcursul anilor, dar a avut şi profesori pe măsură, care au ştiut să îl susţină şi să îl îndrume. În ceea ce priveşte examenul prin care a trecut recent, adolescentul ne-a declarat că nici el nu se aştepta la media perfectă.
“Mă aşteptam să fie ceva mai greu, având în vedere contextul în care ne-am aflat, dar a fost ok. Mă refer la pandemia de coronavirus, faptul că nu am mai putut să ne continuăm orele la şcoală, în acelaşi mediu, n-am mai fost faţă în faţă cu profesorii ca să înţelegem lucrurile predate. A fost o mică dificultate, dar am trecut peste. Am avut emoţii la ambele probe, am fost mai sigur pe mine la matematică. Acum că a trecut mi se pare un examen de nivel mediu”, ne-a declarat acesta.
La fel ca prietenul său Cristian, care i-a fost coleg de bancă încă din clasa a IV-a, Eduard a ales tot Colegiul “Murgoci” şi tot specializarea Matematică-informatică.
“E un liceu care îmi oferă o oportunitate, un viitor bun, un liceu care îmi poate oferi ceea ce am eu nevoie mai departe pentru dezvoltarea mea personală. Sper ca la «Murgoci» să aflu ce cale vreau să urmez în viaţă”, mai spune Eduard.
Pe parcursul gimnaziului a participat şi el la olimpiade, la disciplinele matematică, limba română şi geografie.
Eduard se descrie ca un băiat perseverent, cu bun-simţ şi sincer. Acesta are şi un mesaj pentru colegii lui care vor susţine, anul viitor, Evaluarea Naţională: “Clasa a VIII-a nu este un sprint, este un maraton”.
Mulţumiri
Cei trei colegi de clasă, campionii admiterii la liceu de anul acesta, au dorit să le mulţumească profesorilor Şcolii Gimnaziale “Fănuş Neagu”.
“Trebuie să începem lista mulţumirilor cu doamna învăţătoare Mariana Vîrlan, cea care ne-a iniţiat spre cunoaştere şi învăţătură. Mulţumim doamnei profesoare de matematică Daniela Tilincă, care ne-a fost şi diriginte. Un adevărat pedagog care ne-a fost alături şi a ştiut să ne îndrume când am avut nevoie. Ne-a sprijinit foarte mult şi emoţional şi, atunci când n-am mai putut, a găsit o modalitate să ne ridice. Mulţumim doamnei profesoare de limba română Dorina Tarachiu, pentru tot ce a făcut pentru noi. De asemenea, mulţumim tuturor profesorilor pe care i-am avut la clasă şi doamnei directoare Roxana Vasile. Nu în ultimul rând, le mulţumim părinţilor noştri pentru toată susţinerea”, au transmis cei trei “decari”.
Îi felicităm şi noi pe aceşti elevi şi pe profesorii lor, precum şi pe toţi cei care au obţinut rezultate frumoase la Evaluarea Naţională!