Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Elevi de la Liceul de arta viziteaza Italia

In perioada 12 - 22 martie, un grup de 20 de elevi si sase cadre didactice de la Liceul de Arta "Hariclea Darclee" au plecat intr-o vizita de proiect la Institutul Tehnic si Comercial "Enrico Fermi" din Lanciano, regiunea Abruzzo, Italia. Elevii vor fi gazduiti in familiile elevilor italieni, vor participa alaturi de ei la cursuri si vor lucra impreuna la produsele finale ale proiectului, adica la elaborarea unui ghid de conversatie trilingv - romana, franceza si italiana - pe tema artei, a precizat invatatoarea Dorina Damian. Vor mai fi organizate in cele zece zile de intilniri mese rotunde despre cele doua sisteme de invatamint, despre realitatile locale, istorice, geografice, culturale si religioase. Vizite de documentare se vor realiza la Venetia, Roma, Florenta si Budapesta. Copiii vor reusi astfel sa-si dezvolte capacitatile lingvistice si in orele comune de limba franceza. "Pe data de 16 martie, elevii braileni si cei din Lanciano vor sustine un spectacol in sala mare de cultura din Lanciano, care va cuprinde muzica clasica si usoara, scenete si recitari in limba de lucru la proiect, franceza" a mai spus invatatoarea Dorina Damian.
Se vor mai organiza: o expozitie de desene si masti traditionale, momente de prezentare a vietii personale a elevilor, a orasului si a tarii. Elevii braileni chiar au luat cu ei si materiale pentru a le arata elevilor din scoala partenera cum realizeaza mastile. In timpul acestei vizite va fi sarbatorita Ziua Mondiala a Francofoniei.
Elevii si profesorii Liceului de Arta multumesc celor care au facut posibila derularea acestui proiect: Uniunea Europeana, Agentia Socrates din Bucuresti, Inspectoratul Scolar Judetean Braila, inspectoarei Madalina Vlad, in mod expres pentru daruirea cu care monitorizeaza acest proiect. Comunitatea locala braileana s-a implicat si ea prin acordarea sponsorizarilor: BCR si Brainconf. BCR a dat tuturor elevilor sepcute albastre, care ii vor distinge pe elevii braileni. Proiectul este coordonat de profesoara Viorica Presada si invatatoarea Dorina Damian.
Partea a doua a proiectului se va derula in aprilie, cind elevii italieni si profesorii lor vor veni la Braila pentru doua saptamini.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii