Mergi la conţinutul principal

Elevi brăileni, premiați la Festivalul Internațional de Chitară Clasică de la Cluj-Napoca

• este vorba de Ana Teodora Mardale, Adrian Bălan, Denisa Gheorghe și Mihai Marian Anghel, care au adus la Brăila două Premii I și două Premii II • coordonatorii elevilor care au obținut premii sunt prof. Alexandra Gurgu (secretar muzical al Filarmonicii „Lyra - George Cavadia” Brăila) și prof. Marius  Șerban, cadre didactice la Liceul de Arte „Hariclea Darclee” Brăila

 

Rezultate meritorii obținute, zilele acestea, de patru elevi brăileni, pasionați de chitară, la Festivalul Internațional de Chitară Clasică Transilvania 21, desfășurat în sala Studio a Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca, în perioada 29 august - 3 septembrie 2023.

Potrivit prof. Mihaela Oprea, director adjunct al Liceului de Arte „Hariclea Darclee” Brăila, este vorba de Ana Teodora Mardale, clasa a IV-a, Școala Gimnazială „I. L. Caragiale”, care a obținut Premiul I la Concursul „Dumitru Capoianu”, Adrian Bălan, elev în clasa a X-a la Liceul de Arte „Hariclea Darclee” - Premiul I la Concursul „Mihai Babii”, Denisa Gheorghe, clasa a XII-a, Liceul de Arte „Hariclea Darclee” - Premiul al II-lea la același Concurs „Mihai Babii” și Mihai Marian Anghel, clasa a VI-a la Liceul de Arte „Hariclea Darclee”, care și-a adjudecat Premiul al II-lea la același Concurs „Mihai Babii”.

Coordonatorii elevilor care au obținut premii la Festivalul Internațional de Chitară Clasică Transilvania 21 sunt prof. Alexandra Gurgu (secretar muzical al Filarmonicii „Lyra - George Cavadia” Brăila și prof. Marius  Șerban, cadre didactice la Liceul de Arte „Hariclea Darclee” Brăila.

„Reușitele elevilor sunt cu atât mai valoroase cu cât au avut de impresionat nume sonore din lumea chitarei, din țară și străinătate, care au făcut parte din juriile festivalului. Aceasta este încă o dovadă că Liceul de Arte „Hariclea Darclee” este un loc în care pasiunea și performanța se împletesc pentru a pune în valoare tinerii talentați ai Brăilei”, a precizat prof. Mihaela Oprea, directorul adjunct al Liceului de Arte „Hariclea Darclee” Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro