Mergi la conţinutul principal

Elevi brăileni, premiaţi la Salonul de Inventică «Ugal Invent»

Doi elevi brăileni au primit premiul "Cel mai tânăr inventator" la Salonul de Inventică "Ugal Invent" din Galaţi, desfăşurat în perioada 7 - 9 octombrie 2015.
Elevii Răzvan Neacşu şi Adrian Dinu, coordonaţi de conf. dr. ing. Petru Dumitrache, au reprezentat Facultatea de Inginerie şi Agronomie din Brăila la Salonul de Inventică "Ugal - Invent" din Galaţi. Tinerii au realizat un mini-rover autonom de explorare şi transmitere informaţii de mediu controlat wireless, iar pentru invenţia lor au primit premiul pentru "Cel mai tânăr inventator".
Deşi mini-roverul cu care adolescenţii au reuşit să impresioneze la eveniment a fost conceput de cei doi băieţi plus o fată, toţi trei elevi ai Colegiului Naţional "Nicolae Bălcescu", fata, Irina Terente, nu a putut fi prezentă la eveniment. Contactată telefonic de reporterii "Obiectiv - Vocea Brăilei", ea a spus că nu i s-a explicat exact despre ce eveniment este vorba, aşa că a considerat că nu e tocmai în regulă să absenteze doar pentru o "prezentare". "Nu am fost anunţată. Mi s-a spus doar că ar fi vorba de o prezentare, nu mi-a zis nimeni că e vorba de Salonul de Inventică", ne-a declarat Irina.
Revenind la "Ugal - Invent", trebuie precizat că activitatea de coordonare tehnică a conf. dr. ing. Petru Dumitrache a fost recunoscută printr-o diplomă de excelenţă. În urma impresiei deosebite făcută de mini-roverul realizat, cei trei au fost invitaţi la un salon de inventică internaţional, care va avea loc în luna noiembrie, la Bucureşti.
Iniţial, Adrian Dinu, Răzvan Neacşu şi Irina Terente - elevi ai Colegiului Naţional "Nicolae Bălcescu" Brăila, sub coordonarea tehnică a conf. dr. ing. Petru Dumitrache, au inventat acest mini-rover cu care au participat la un concurs naţional de robotică în judeţul Buzău. Echipa a purtat numele de Astrolab Team Brăila. Mini-roboţelul e echipat cu 8 senzori (CO, H2, forţă, presiune atmosferică, umiditate, temperatură, lumină) şi cu o microcameră de 5 MP cu transmisie de imagine în timp real. Brăilenii au obţinut atunci locul 5 din 10, clasându-se înaintea altor echipe care s-au pregătit pentru acel concurs cu cel puţin jumătate de an înainte.
"Naşterea" mini-roverului "Atlantis", realizat de echipa Astrolab, a fost consemnată în paginile cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei", în luna septembrie 2015.

CITESTE SI: VIDEO: Trei elevi din Bălcescu, în finala Rovere EXO-RO, organizată de Agenţia Spatială Română

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro