Elev din Brăila, premiat la “Space Settlement Contest”, un prestigios concurs organizat de National Space Society din SUA | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Elev din Brăila, premiat la “Space Settlement Contest”, un prestigios concurs organizat de National Space Society din SUA

* este vorba despre Rareș Mihalcea, elev în clasa a XI-a, olimpic la fizică, astronomie, matematică și geografie * împreună, opt elevi din București și Rareș Mihalcea din Brăila, reuniți sub numele echipei „4Future“, au proiectat o stație spațială, tema concursului fiind “proiectarea vieții unei societăți umane în spațiu, precum și sistemele de menținere a vieții necesare colonizării Cosmosului” * împreună cu echipa, Rareș a plecat ieri în Statele Unite, unde vor fi premiați în cadrul Conferinței Internaționale pentru Dezvoltare Aerospațială

 

Un elev de liceu din Brăila va fi premiat în cadrul “Space Settlement Contest“, un prestigios concurs internațional multidisciplinar organizat de National Space Society (NSS) din Statele Unite ale Americii. Vorbim despre Rareș Mihalcea, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național “Nicolae Bălcescu”, care a participat la această competiție împreună cu alți opt elevi din țară, olimpici la fizică și astronomie. Aceștia au format echipa “4Future” și au proiectat o stație spațială, respectând astfel tema concursului: elevii trebuiau să-și imagineze și să

să proiecteze viața unei societăți umane în spațiu, precum și sistemele de menținere a vieții necesare colonizării Cosmosului.

În cadrul acestei ediții, National Space Society a avut parte de 3.076 de înscrieri, fiind implicați astfel peste 17.000 de elevi din 22 de țări ale lumii. Timp de 25 de ani acest concurs a fost administrat de NASA Ames Research Center.

Rareș Mihalcea, care este olimpic la patru materii - fizică, astronomie, matematică și geografie, ne-a povestit că a ajuns în echipa “4Future” la invitația colegilor din București, cu care s-a împrietenit la olimpiade.

 

 

“Noi ne știam de la olimpiadele de fizică și astro și m-au invitat să particip alături de ei. Anul trecut prin vară ne-am gândit la concursul acesta și ne-am apucat de lucru din toamnă. Am lucrat online că nu ne-am putut întâlni toți fizic. Fiecare echipă trebuie să prezinte propria idee de stație spațială, adică o stație care să poată susține viața, să deruleze experimente. Noi i-am făcut designul, ne-am ocupat de partea de parametri fizici, adică sistemele care susțin viața. De asta m-am ocupat eu. Am făcut și simulări într-un program în care lansăm stația pe orbită. A fost destul de distractiv totul”, ne-a povestit Rareș.

Pentru proiectul său, echipa “4Future” a fost premiată cu o mențiune. Trebuie spus că din echipă fac parte alături de Rareș elevii Vladimir-George Necula, David-Cristian Ghiberdic, George-Răzvan Chirilă (și el brăilean), Andra Palada, Miruna Neacșu, Justin Ștefan Stoica-Tica, Vlad Virgil Panduru, Maria-Ana Stănescu, care provind de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, Liceul Teoretic “Ion Ghica” Răcari (județul Dâmbovița) și Colegiul Național “Spiru Haret” București.

În urma premiului obținut, pe 9 mai, la invitația Ambasadei României în Marele Ducat al Luxemburgului, întreaga echipă “4Future” a participat la un eveniment de celebrare a Zilei Europei în orașul Esch-sur-Alzette din Luxemburg, oraș desemnat Capitala Culturală Europeană în 2022. Elevii au avut ocazia de a-și prezenta proiectul oficialităților care au vizitat standul României, printre care comisarul european Nicolas Schmit, premierul Xavier Bettel, ambasadoarea României în Marele Ducat al Luxemburgului, Livia Rusu, dar și publicului larg. De asemenea, elevii au avut onoarea de a-l cunoaște pe Marele Duce de Luxemburg, Henri.

 

Rareș va fi premiat în cadrul Conferinței Internaționale pentru Dezvoltare Aerospațială

Rareș și ceilalți membri ai echipei “4Future” au plecat ieri în Statele Unite pentru a fi premiați în cadrul Conferinței Internaționale pentru Dezvoltare Aerospațială, care va avea loc între 27 si 29 mai. Pentru participarea la acest eveniment, elevii au avut nevoie de o finanțare de 25.000 de euro, bani pe care au reușit să îi obțină din sponsorizări, o donație consistentă, de 15.000 euro, venind din partea Transgaz.

Mai trebuie precizat că la acest concurs au obținut premii și alte echipe din România, de la licee de București, Constanța și Brașov.

 

Felicitări, Rareș! Felicitări întregii echipe!

 

 

Ce este National Space Society?

Societatea Națională Spațială (NSS) este o organizație americană nonprofit, creată în scop științific, specializată în probleme legate de spațiul cosmic. NSS face parte din „Independent Charities of America.”

Organizația NSS sprijină zborurile spațiale umane și zborurile spațiale robotizate ale instituțiilor publice precum NASA, Agenția Spațială Federală Rusă și Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială, dar și ale organizațiilor private cum sunt SpaceX, Blue Origin, Virgin Galactic etc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro