• I. M., în vârstă de 16 ani, a fost anchetat şi trimis în judecată pentru lovire sau alte violenţe • în ianuarie 2016, minorul l-a lovit cu pumnii în figură pe un adolescent care a avut nevoie de două săptămâni de îngrijiri medicale • agresiunea s-a petrecut pe strada Cărămidari din Lacu Dulce
Un minor care îndrăznise să vină în cartierul Lacu Dulce, ca să se plimbe cu prietena, a fost acostat şi lovit cu sălbăticie de un individ ce prezintă tulburări de comportament. Elev la Şcoala Gimnazială “Aton Pann”, autorul agresiunii a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.
Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorii brăileni, în seara zilei de 5 ianuarie 2016, ora 19:00, B. V. se deplasa pe strada Cărămidari din cartierul Lacu Dulce, împreună cu prietena sa, Georgiana. Cei doi intenţionau să ajungă în Parcul Monument, ca să se plimbe. La un moment dat, adolescentul a fost acostat de inculpatul minor I.M., care i-a cerut explicaţii cu privire la prezenţa sa în cartierul Lacul Dulce. Procurorul de caz precizează:
“Fără a mai apuca să-i răspundă, inculpatul minor l-a lovit cu pumnul în zona feţei, solicitându-i, încă o dată, explicaţii cu privire la motivul pentru care se afla în zonă. După ce i-a răspuns că a venit să se întâlnească cu prietena sa – pe care inculpatul o cunoştea – partea vătămată a fost din nou lovită în zona feţei de inculpat, provocându-i o sângerare la nivelul piramidei nazale”.
În acel moment, un locatar din zonă, binevoitor, a ieşit la poartă şi l-a văzut pe minorul căzut la pământ şi plin de sânge. Lângă victimă se afla prietena sa. Brăileanul l-a invitat în casă pe rănit şi a sunat la 112. Potrivit anchetatorilor, adolescentul lovit de elevul de la Şcoala “Anton Pann” a avut nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale, după incidentul de pe strada Cărămidari.
Autorul agresiunii, care avea vârsta de 15 ani la data săvârşirii faptei, a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice. Medicii au stabilit că bătuşul “prezintă tulburări de comportament prin carenţe de instrucţie şi educaţie, socio-economice şi psihoafective”.
Cazul a fost preluat de magistraţii Judecătoriei Brăila.