Mergi la conţinutul principal

Elev de la «Bălcescu», bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie

• Alexandru-Gabriel Chivu, elev al Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”, s-a întors din Hong Kong, acolo unde a avut loc faza internaţională a concursului şcolar, cu bronz • lotul României a mai obţinut o medalie de aur şi alte două de argint

 

Performanţă a elevilor români, printre care şi un brăilean, la Olimpiada Internaţională de Geografie, ediţia a XVI-a, desfăşurată în Hong Kong (China) în perioada 30 iulie-5 august. Lotul olimpic al României a obţinut o medalie de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei.

Elevul brăilean care a reuşit performanţa de a obţine medalia de bronz este Alexandru-Gabriel Chivu. Acesta provine de la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” (clasa a XII-a) din municipiu.

Medalia de aur a fost câştigată de Andrei Sandu (Colegiul Naţional din Iaşi, clasa a XII-a), tot el fiind cel care a obţinut aurul şi la ediţia de anul trecut. Bianca Elena Solomon (Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” din Iaşi, clasa a XII-a), medaliată în 2018 cu aur, a câştigat medalia de argint anul acesta, alături de Marian-Răzvan Popescu (Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti, clasa a XI-a).

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi). Selecţia a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Naţională de Geografie din anul şcolar 2018-2019. Pregătirea lotului s-a desfăşurat la Iaşi.

La ediţia din acest an, ce a avut loc în Hong Kong, au participat peste 190 de elevi din 48 de ţări.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro