Mergi la conţinutul principal

Elevă de la LPS Brăila, a doua pe ţără la Olimpiada PTS

• Simina Andreea Moroianu a obţinut a doua notă pe ţară dintre toţi participanţii, 9.80 • Roxana Turenschi a primit o menţiune, dar putea să se claseze pe locul al treilea

 

Liceul cu Program Sportiv Brăila s-a remarcat mereu în peisajul şcolar naţional. Fiind o şcoală vocaţională, de la înfiinţare şi până în prezent, a fost o pepinieră de talente în toate sporturile. Cadrele didactice au descoperit tineri înzestraţi, care apoi au urcat pe cele mai înalte culmi ale performanţei sportive. Însă, în paralel cu activitatea sportivă, elevii de la LPS Brăila au obţinut an de an rezultate remarcabile la Olimpiada Naţională de Pregătire Sportivă Teoretică (PST).

În perioada 12-15 aprilie,  la Târgu Mureş a avut loc etapa finală a Olimpiadei Nationale de Pregătire Teoretică Sportivă, la care printre cei mai buni elevi de la liceele sportive din ţară, care s-au calificat în urma etapelor judeţene, au participat şi două eleve de la LPS Brăila, Simina Andreea Moroianu şi Roxana Turenschi. Pentru finală s-a calificat şI Alexandra Vrabie, însă ea nu a putut ajunge la Târgu Mureş pentru că în aceeaşi perioadă a trebuit să participe, alături de colegele ei, la turneul semifinal al Campionatului Naţional de handbal pentru junioare I de la Plopeni, competiţie la care, LPS Brăila s-a clasat pe locul al doilea şi s-a calificat la etapa finală.

La aeastă ediţie a Olimpiadei Naţionale de Pregătire Sportivă Teoretică, Simina Andreea Moroianu, elevă în clasa a XII -a C la LPS Brăila, pregătită de profesorul Cornel Munteanu, a obţinut premiul al doilea, brăileanca reuşind să obţină cea de a doua notă pe ţară dintre toţi participanţii, 9.80. Anul trecut Munteanu a câştigat locul întâi pe ţară.

Roxana Turenschi de la grupa profesorului Cătălin Teodor a obţinut prima menţiune, nota sa fiind 8.50 la această etapă finală.

“LPS Brăila a obţinut în fiecare an  rezultate frumoase la Olimpiada Naţională de PTS. Simina este o elevă de excepţie, anul trecut a obţinut premiul întâi pe ţară, acum pe cel de-al doilea. Roxana putea intra în posesia premiului al treilea dacă nu-şi anula două răspunsuri corecte. Felicit cele două eleve şi sunt convins că şi la următoarele ediţii vom reuşi să îmbinăm cu succes, teoria cu practica”, ne-a declarat Cătălin Teodor, profesorul care le-a însoţit pe eleve la Târgu Mureş.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro